Irena Zdolšek in Urška Arlič Gololičič

1. koncert za citrarski abonma in izven

Sopranistka Urška Arlič Gololičič je diplomirala je na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri izr. prof. Irene Baar, podiplomski študij pa je opravila pri izr. prof. Vlatki Oršanić. Prejela je študentsko Prešernovo nagrado in zmagala na več državnih in mednarodnih tekmovanjih. Je aktualni slovenski Puccinijev glas. Sodelovala je z več priznanimi domačimi in tujimi orkestri. Na opernem odru je debitirala v Lublinski operi na Poljskem. Sledila so gostovanja v več različnih operah v tujini. Na odru ljubljanske opere je debitirala leta 2012, od lanske sezone pa je tam zaposlena kot solistka. Zapela je tudi v filmu “In darkness” hollywoodske režiserke A. Holland, ki je bil nominiran za Oskarja 2012.

Citrarka Irena Zdolšek je diplomantka Visoke šole za glasbo v Münchnu, kjer je opravila tudi umetniško specializacijo. Na citrarskem abonmaju je sodelovala že v dveh sezonah. Je ena izmed naših najbolj dejavnih citrark, prejemnica več priznanj na slovenskih in mednarodnih tekmovanjih. Poleg poučevanja (GŠ Celje in Slovenska Bistrica) se ukvarja s promocijo citer in nastopa solistično in v raznih projektih, samostojno pa je posnela dve zgoščenki. Je pobudnica novih slovenskih del za citre, sama pa je napisala več zvezkov učbenika za citre in zbirke skladb za otroke.

Sopranistka Urška Arlič Gololičič in citrarka Irena Zdolšek sodelujeta od leta 2008. V tem obdobju sta izvedli veliko koncertov in koncertnih nastopov. 

Galerija slik