Trije prašički

igrana lutkovna predstava za cici abonma in izven Z NAGRADNO IGRO

Obveščamo vas, da bo v okviru cici abonmaja, v četrtek, 27. 11. 2014 namesto predstave Duhec Puhec, na ogled predstava Trije Prašički. Predstava Duhec Puhec bo na sporedu 18. 12. 2014. 

Zapojte z nami pesem, ki jo prepevata prašička:

En, dva prašička sva,

kruli kruli laj, kruli kruli laj!

Hop, hop skačeva

iz blata v lužo in nazaj!

Naša dva prašička sta zelo plašna in se zelo bojita otrok. Toda, če jima boste pomagali, se bosta opogumila in s svojimi igračami samo za vas odigrala svojo najljubšo pravljico. O, katero že? O treh prašičkih, seveda!

Nekoč je živela stara svinja, ki je imela tri prašičke. Bila je zelo revna, le težko jih je preživljala, zato jih je nekega dne poklicala k sebi in jim rekla: "Ljubi prašički, dovolj ste veliki. Pojdite po svetu in si postavite svoj dom. Glejte, da bo varen in trden, kajti mlademu prašičku se lahko primeri marsikaj. Ne bojte se dela, poslušajte pamet, pa vam bo vse prav dobro šlo." Tako so prašički odšli po svetu, vsak svojo srečo iskat...

Avtor: Alice Čop (po motivih angleške ljudske pravljice)

Producent: Festival Velenje

Režija: Alice Čop

Igrajo: Vanja Kretič, Maja Smajilović, Mitja Švener

Primernost: Idealno za otroke od treh do deset let, a zabavno tudi odraslim.

NAGRADNA IGRA: Po vsaki predstavi bodo otroci izdelali risbice, med katerimi bomo z žrebom enega nagradili z brezplačno abonmajsko vstopnico za naslednjo sezono. Izžrebane risbice bomo objavili na spletni strani in Facebooku. Risbice pošljite na naslov zkst.program@siol.net ali po pošti ZKŠT Žalec, Aškerčeva 9a, 3310 Žalec. 

Galerija slik