Bajda::Seraval::Živadinov, Freundschaft

Glasbeni informans

V Savinovem likovnem salonu v Žalcu je od 4. decembra 2014 na ogled razstava iz cikla PROSTOR: Eduard Stepančič//Zupančič::Turšič::Živadinov

z naslovom Programirane vizualizacije//Postgravityart::Sistematika.

Razstava odpira zanimivo tematiko ustvarjalcev, katerih dela se dotikajo umetnosti, znanosti in tehnologije. Predstavljena so dela umetnika Eduarda Stepančiča (1908-1991), učenca Avgusta Černigoja in člana znamenite Tržaške konstruktivistične skupine (1926-1929), ki se je kasneje izpopolnjeval še v Parizu, nato pa vse od leta 1931 do svoje smrti deloval v Beogradu. Njegovo likovno snovanje je preseglo izkustvo definiranega prostora in prešlo v čiste linijske konstrukcije, v n-neskončno mrežno pozornost, v raziskovalno polje generiranih pogledov, s čimer je Stepančič odprl novo razumevanje prostora.

V petek, 12. decembra 2014, ob 18. uri

vas vabimo na spremljevalni dogodek:

Bajda::Seraval::Živadinov, Freundschaft, glasbeni informans.

Eden od osrednjih umetnikov druge polovice XX. stoletja na Slovenskem Srečko Bajda (Laibach) izhaja iz Žalca. To faktografsko dejstvo nas je spodbudilo, da ob razstavi Programirane vizualizacije in Postgravityart:: SISTEMATIKA, skupaj z Srečkom Bajdo in Dariom Seravalom iz glasbenega kolektiva Borghesia, v Žalcu aktiviramo zvočno procesiranje z naslovom:: FREUNDSCHAFT.

Galerija slik