Izidor Erazem Grafenauer

Koncert za citrarski abonma in izven

Izidor Erazem Grafenauer (kitara) in Janja Brlec (citre)

Izidor Erazem Grafenauer se je najprej začel učiti klavir, nato pa kitaro na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Evi Hren. Leta 2013 je diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu svojega očeta prof. Andreja Grafenauerja.

Izidor Erazem pogosto nastopa kot solist (kitara, lutnja, teorba, vihuela) in komorni glasbenik v Sloveniji in tujini (Italija, Nemčija, Francija, Madžarska, Avstrija). Je član več ansamblov in komornih zasedb. Večkrat je nastopil tudi kot solist z različnimi orkestri: z orkestrom Slovenske filharmonije Mariborske opera, Komornim godalnim orkestrom Akademije za glasbo in s kitarskima orkestroma Akademije za glasbo ter Ljudmila Rusa. V disciplinajh kitara in kitarski duo je prejel vrsto nagrad na tekmovanjih v Sloveniji (med njimi so tri prve nagrade na državnih tekmovanjih). Prejel je tudi več nagrad na mednarodnih tekmovanjih, med njimi: E. Mercatali v Gorici in Murski soboti. Leta 2012 je postal zmagovalec uglednega kitarskega tekmovanja F. Sor v Rimu, kjer je prejel tudi posebno nagrado za najboljšo interpretacijo skladb F. Sora. Dobil je tudi dve Prešernovi nagradi AG v Ljubljani in sicer l. 2010 za solistične koncerte z orkestrom  in v letu 2011 za nastope v baročnem triu Hymnia.

Na programu bodo znana dela kitarske literature, da pa bo koncert sledil niti citrarskega abonmaja, se bo kitaristu pridružila tudi citrarka Janja Brlec.

Galerija slik