Šport 2014 v Občini Žalec

S foto utrinki s podelitve priznanj

Zadnjega večera v marcu je potekala tradicionalna prireditev Šport 2014 v Občini Žalec, ki smo jo letos naslovili Odmevamo z uspehi.
V polni dvorani Doma II. slovenskega tabora Žalec so podelili priznanja najuspešnejšim športnicam in športnikom, športni ekipi in športnim delavcem. Skupaj so podelili kar 152 priznanj.
Naslov najboljšega športnika so podelili Rokiju Drakšiču,  tretje uvrščenemu na evropskem prvenstvu v Budimpešti. Najuspešnejša športnica za leto 2014 je Nastja Govejšek, tretje uvrščena  na Olimpijskih igrah mladih v Nanjingu. 

Naslov najboljše ekipe leta 2014 so si prislužile  rokometašice RK Zelene doline Žalec, tretje v državnem prvenstvu Slovenije in pokalu Slovenije.

Posebna priznanja za življenjsko delo so prejeli:
•    Silvo Marič za dolgoletno uspešno delo na področju športa, predsednik Karate kluba Žalec je kar 40 let,
•    Janez Meglič za dolgoletno uspešno delo na področju športa, predsednik PD Žalec. Za zasluge v planinstvu je prejel vse tri častne znake planinske zveze Slovenije.
•    Franc Brinovec za  dolgoletno uspešno delo na področju športa, dolgoletni predsednik Šahovskega kluba Žalec, več kot tri desetletja je igral za klub v 1. slovenski ligi. 

Osrednji gost prireditve je bil Luka Lindič, prejemnik prestižne nagrade zlati cepin za najpomembnejši alpinistični vzpon na svetu v letu 2014, ki je prejel tudi nagrado za posebni dosežek v športu.  
Športnike in obiskovalce sta pozdravila župan Občine Žalec Janko Kos in  podpredsednik OKS mag. Janez Sodržnik.
V programu so sodelovali glasbena skupina Jackson in F&B Acrobatics Program, povezovala pa sta ga Jaka Kozmelj in Jan Podbrežnik.

Avtor fotografij Tone Tavčer


Galerija slik