Večer rime in globine

s predstavitvijo književne revije Vpogled

Ponovno vas vabimo,

da se prepustite večeru ...,

da spregovorite v rimi ...,

da prisluhnete globini ...,

v torek, 29. septembra 2015, ob 19. uri v atriju Savinove hiše v Žalcu na Večeru rime in globine.

Ob izidu 17. Številke revije za književnost in kulturo Vpogled, ki jo izdaja Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec, smo se odločili, da del večera z odkritjem skulpture Spomin (1938, bron) posvetimo 105-letnici rojstva njenega avtorja Eduarda Salesina, akademskega kiparja iz Žalca. Umetnika bo predstavila umetnostna zgodovinarka Milena Zlatar.

Povezava besede in slike, uglasbljena poezija in improvizirana glasbena spremljava ob recitalu poezije dopušča samemu opazovalcu in poslušalcu večvrstno predstavo praznega prostora. Zaradi neprestane izpostavljenosti intermedialnosti je ta prepogosto spregledana in prezrta, čeprav so že bili časi, ko se je ta proces povezovanja odvijal bolj naravno in samoumevno.

Za žlahtno druženje glasbe, poezije in govorjene besede so znova zadolženi avtorji in snovalci Vpogleda ter tokrat ruski umetnik Andrej Lobanov z glasbenimi improvizacijami na harmoniki. Vizualne utrinke večera bo prispeval Brane Mihajlovič Kosta z izdelavo kitare iz lesene škatle za cigare.

V primeru slabega vremena bo predstavitev v Savinovi hiši v Žalcu.

Ljubiteljem umetnosti vstop prost.

Galerija slik