Namigi za počitnice -

aktivno, pestro in zanimivo v Žalcu in okolici

Ni treba daleč, da odkriješ nekaj novega ... Nekaj namigov za počitniški teden:

- počitniške ustvarjalnice v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, od 26. do 30. 10., med 9. in 11. uro,

- po pravljici diši - pravljične ure (26. 10. ob 18. uri v Krajevni knjižnici Liboje, 27. 10. ob 17. uri v MSK Žalec, 28. 10. ob 18. uri v Krajevni knjižnici Griže),

- k obisku in ogledu vabi Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, kjer spoznate zgodbo o hmelju in hmeljarstvu, ki je oblikovalo Spodnjo Savinjsko dolino. Ogled je možen med torkom in petkom med 9. in 17. uro in ob sobotah med 9. in 12. uro.

- Enourni sprehod po zanimivem podzemlju Jame Pekel vas bo gotovo očaral. V počitniškem tednu vas vas od srede, 28. 10. do petka, 30. 10., pričakujejo na vodenih ogledih ob 11., 13. in 15. uri.

- Zanimiv je tudi pogled v zgodovino, z ogledom Rimske nekropole v Šempetru, ki navduši z mogočnimi grobnicami (sobote in nedelje, med 10. in 16. uro).

- Lep pa je tudi sprehod po obnovljenem mestnem jedru Žalca, ki je 13. oktobra 2015 s strani Turistične zveze Slovenije prejel priznanje za najlepše urejeno mesto v kategoriji malih mest. Ob sobotah k obisku in nakupu tudi vabi Podeželska tržnica, med tednom pa dobrote savinjskih kmetij najdete v trgovinici Savinjski hram.

V mestnem jedru pa ne zgrešite Savinove hiše, rojstne hiše generala in skladatelja Friderika Širce - Rista Savina, kjer si lahko ogledate njegovo spominsko sobo, galerijo Doreta Klemenčiča Maja in galerijo Savinjskih likovnikov.

Če ste si pa teden ki prihaja zastavili bolj aktivno - najdete na tej povezavi tudi nekaj predlogov! Športne počitniške aktivnosti za otroke in dijake pa najdete tukaj!

Galerija slik