BUMfest 10

Percussive Trio, Claudio in Francesca Santangelo

Claudio in Francesca Santangelo - Italija

Claudio Santangelo predstavlja četrto generacijo tolkalcev v družini Santangelo. Pri osemnajstih letih je z Ukrajinskim državnim simfoničnim orkestrom posnel Procaccinijev koncert za marimbo in orkester. Je pravi "made in Italy" umetnik z odlično klavirsko tehniko na marimbi, ki mu omogoča virtuoznost, njegovo skladanje pa je originalno in inspirativno. Od leta 2001 aktivno sodeluje na velikem italijanskem festivalu v Fermu, ki ga organizira njegova družina.

Tudi Francesca Santangelo predstavlja četrtro generacijo tolkalcev v družini. Prvi solistični nastop z orkestrom je imela pri trinajstih, ko je nastopila s Filharmoničnim orkestrom Udmurtije (Rusija). Leta 2005 je diplomirala iz tolkal na Državnem glasbenem konzervatoriju v Fermu. Študij je nadaljevala v Stuttgartu na "Hochschule für Musik und Darstellende Kunst" in ga zaključila julija 2007. Leta 2010 je postala študentka na "Hochschule für Musik" v Freiburgu, kjer se je izpopolnjevala pri profesorju Bernhardu Wulffu.

Percussive trio – Belgija

Belgijski trio v svet tolkal prinaša sveže ideje. Trije odrski »divjaki« Sam, Jeff in Bert namreč poleg cele armade tolkalnih inštrumentov, za svoj gledališko-tolkalni »performans« uporabljajo tudi tablice oz. iPade

Njihova predstava iDrum je vizualen spektakel, ki zagotavlja top zabavo za gledalce! 

BUMfest 10 poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Zagotovite si vstopnice po ugodnejši ceni, kupite jih v predprodaji ali v paketu!


Galerija slik