BUMfest 10

Studio Percussion Graz, StoP in Faces&Places

Predstava Faces and Places:

Ansambel Studio percussion Graz – Avstrija

SToP – Slovenski tolkalni projekt in številni gostje

Svetovno znano skupino Ansambel Studio percussion Graz je leta 1979 ustanovil Günter MEINHART. Ansambel STUDIO ima veliko število različnih produkcij, ki jih predstavlja po vsem svetu. Njihova širina se kaže v čezmejnem sodelovanju z glasbeniki, skladatelji in organizatorji na področju jazza, etno in klasične glasbe, imajo posebne otroške in mladinske programe, njihova strast pa je lastna glasbeno gledališka produkcija. Predstavo »Faces and Places«, ki jo bodo skupaj s SToP-om in gosti odigrali v Žalcu, bodo kasneje ponovili tudi v Gradcu.

Tolkalna skupina SLOVENSKI TOLKALNI PROJEKT (krajše SToP), je prav posebna glasbena skupina, ki deluje že od leta 1999.
StoP je seveda srce festivala BUMfest, saj je neposredno vpet v vse aktivnosti. Tokrat bo njihova vloga tudi in predvsem zelo odrska, ustvarjalna. Za začetek fantje in dekleti pripravljajo presenečenje v smislu sestave največjega tolkalnega orkestra do sedaj v Sloveniji. Za zaključek pa s svojimi avstrijskimi kolegi pripravljajo še spektakularen zaključek s projektom Faces and Places. 
Leta 2013 je skupina prejela Župančičevo nagrado, ki jo podeljuje MO Ljubljana, leta 2014 pa nagrado Prešernovega sklada. 
 

Vabljeni k nakupu vstopnic v predprodaji!

BUMfest 10 poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.


Galerija slik