Slovensko-dalmatinski večer

Tanja Zajc Zupan, Klapa Gallus in pevka Teja Saksida

Citre so lep milozvočen slovenski instrument, privlačen in skrivnosten in ljudje mu vedno znova radi prisluhnejo. V Sloveniji so zelo priljubljene tudi dalmatinske pesmi. Zato vas vabimo na SLOVENSKO-DALMATINSKI VEČER, ki bo v DOMU II. SLOVENSKEGA TABORA ŽALEC, v soboto, 9. aprila 2016.

Nastopili bodo citrarka Tanja Zajc Zupan, Klapa Gallus in pevka Teja Saksida. Večer bo vodila Tanjina hči Ana. Tanja bo na koncertu skupaj s pevko Tejo izvedla slovenske popevke, ljudske in narodno-zabavne pesmi. Zaigrala bo tudi melodijo Cvetje v jeseni, ki jo ljudje vedno znova želijo slišati in je najlepša točka večera - hči Ana ob glasbi citer interpretira odlomek iz filma, ko Janez zaprosi Meto za roko.

Del programa bo posvečen dalmatinskim pesmim. Klapa Gallus bo izvedla pesmi, ki jih izvajajo najbolj znane klape, na primer: Ne diraj moju ljubav, Oči boje lavande, Ružo crvena, Anđele moj, Čiribiribela, Sunčane fontane … Dalmatinskemu melosu se bosta pridružili tudi Tanja in Teja, ki bosta izvedli pesmi Severine in Tereze Kesovije … 

Večer bo skratka raznolik, nostalgičen in nepozaben, zato vsi prisrčno vabljeni.

Galerija slik