Trianglov pomladni večer

Vokalni dvoboj ŠŠO : Oktet9

Prijazno vas vabimo na Trianglov pomladni večer, ki bo v petek, 8. 4. 2016, ob 19.30 uri v Domu II. slovenskega tabora v Žalcu.

V zabavnem in sproščenem vzdušju se bosta "udarila" Šaleški študentski oktet in Oktet 9. Dve prepoznavni a cappela zasedbi regionalne kulturne naveze Triangel, bosta bili humorno vokalno bitko s popularnimi zimzelenimi in ljudskimi napevi ob blizu in daleč.

Oktet 9 je moška vokalna zasedba Gimnazije Celje – Center, v kateri pod umetniškim vodstvom prof. Gregorja Deleje prepeva 9 nekdanjih dijakov gimnazije. S svojo ustanovitvijo v šolskem letu 2005/06 je zasedba popestrila žlahtno tradicijo vokalne glasbe na Gimnaziji Celje – Center in pod svoje okrilje sprejela tudi fantovske glasove, ki so tako dopolnili tradicionalno gimnazijsko dekliško zasedbo. Več na http://www.gcc.si/dejavnosti/oktet-9/ .

ŠŠO –Šaleški študentski oktet

Najverjetneje gre za zasedbo z najbolj zavajajočim imenom pri nas. Niso ne najbolj šaleški, niti niso več študentje ter sploh in nikakor ne oktet. Kdo in kaj so? Šaleški študentski oktet sestavljajo sedanji in bivši študentje vseh treh slovenskih univerz. Sestav je bil zasnovan že takrat, ko so fantje peli še v pevskem zboru Gimnazije Velenje, sedaj pa že enajsto leto nastopajo po različnih odrih doma in v tujini. Oktet sestavlja 9 pevcev, umetniški vodja pa je njihov član, Domen Strupeh.

Pravijo, da so ljubiteljski glasbeniki, ki iz grl le redko spravijo glasbene presežke. Zato pa toliko bolj vneto vlagajo v celovite odrske izdelke. Njihova želja je z vsakim koncertom ustvariti doživetje, ki poslušalcev ne pusti ravnodušnih. Poleg vokalnega petja tako posegajo tudi po multimedijskih izdelkih, stand up komediji, improvizaciji in koreografiji, ter se kot soustvarjalci Šaleškega vokalno-glasbenega prostora trudijo izvajati projekte, ki po vsebini odstopajo od ustaljenih okvirjev zborovske glasbe. S svojim delovanjem tako skušajo razbiti stereotip, da je zborovsko petje nekaj duhamornega in dolgočasnega. Več na http://www.sso-oktet.si/ .

Večer bosta povezovala Uroš Kuzman (ŠŠO) in Mato Žgajner (Oktet 9).

Tekmovanje bo, ampak bolj za šalo kot zares.

Smeh je zagotovljen.

Veselimo se vas.

REZERVACIJE IN PRODAJA:
TIC ŽALEC, 03 710 04 34, ZKST.TIC@SIOL.NET
Cena koncerta: 7,00 EUR   VSTOPNICE ZA NOCOJŠNJI VEČER SO RAZPRODANE!

Galerija slik