Huda mravljica

Interaktivna plesna predstava

Avtor: Iztok Kovač  

EnKnapGroup
Interaktivna plesna predstava, dolga 35 minut, primerna za otroke od 2. do 10. leta starosti.


Režija: Iztok Kovač
Glasba: Tomaž Grom
Kostrumografija: Barbara Stupica
Scenografija: EN-KNAP
Oblikovalec svetlobe: Luka Curk
Dramaturgija: Jera Ivanc
Ustvarjalci in izvajalci: EnKnapGroup (Luke Thomas Dunne, Ida Hellsten, Bence Mezei, Ana Štefanec, Tamás Tuza) in Tanja Skok


Bila je huda mravljica ..., ki je drugim mravljicam nagajala pri delu in igri, jih cukala in strašila, po tleh metala bananine olupke, lončarju pobila vse lonce na trgu, napadla je celo bika in ga tudi pohrustala. S takim obnašanjem pa seveda ni prišla daleč. Kmalu ni bilo nikogar več, ki bi mu lahko nagajala in ničesar več, kar bi lahko razbila ali uničila. Vse mravljice, vsi biki, lončarji in otroci so se razbežali in poskrili, huda mravljica pa je ostala čisto sama sredi ruševin in črepinj. Takrat je spoznala, da sta hudobija in uničevanje nesmiselna in da je življenje mnogo prijetnejše, kadar živimo v slogi ter sožitju z ljudmi in stvarmi, ki nas obdajajo. Kljub temu, da se je do drugih mravljic grdo obnašala, pa ji tega ne zamerijo, sprejmejo jo medse in ji dajo priložnost, da popravi škodo. Med urejanjem nereda mravljice skupaj zapojejo in zaplešejo, najbolj vesele pa so, če se jim na odru pridružijo tudi otroci.
Interaktivna plesna predstava za najmlajše gledalce je nastala po motivih otroške pesmice Branka Rudolfa in Marijana Vodopivca Huda mravljica, ki je v različnih duhovitih izvedbah rdeča nit predstave in dobi, čisto po ljudsko, nov, drugačen konec. Predstava z glasbo, plesom in besedo pripoveduje preprosto zgodbo o odraščanju, sprejemanju odgovornosti in o sodelovanju.

Cena vstopnice 6 EUR

Prodaja v TIC-u Žalec in preko spleta: http://zkst-zalec.kupikarto.si/

Foto: Miha Fras

Galerija slik