Umetniške delavnice

med počitnicami v Dvorcu Novo Celje

UMETNIŠKE DELAVNICE V DVORCU NOVO CELJE

16.-20. avgust 2016

PREDSTAVITEV NASTALIH DEL

V soboto, 20. avgusta ob 10.00 uri

Otroci od 4 do 15 let

9.00-13.00

Keramika : Milojka Drobne

Čutna umetnost : Alja Krofl

Animirani film : Hana Repše

Od risbe do slike : Anja Jerčič

Reciklaža : Tinka Domjan

Dijaki in starejši

16.00-20.00

Keramika : Milojka Drobne

Čutna umetnost : Alja Krofl

Animirani film : Hana Repše

Gledališče : Barbara Vidovič

Grafika : Anja Jerčič

Reciklaža : Tinka Domjan

Slikanje : Uroš Potočnik

Cena

otroci : 60 EUR

dijaki : 80 EUR

odrasli : info. pokličite 041 377 029, Marto Vošnjak

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec organizira petdnevne umetniške delavnice za otroke in odrasle.

Vodili jih bodo priznani umetniki, ki so aktivni na različnih področjih ustvarjanja.

Delavnice so namenjene vsem, ki bi radi na sproščen in ustvarjalen način preživeli zadnje poletne dni in se polni idej in navdihov vrnili nazaj v šolske klopi. Delavnice združujejo podajanje praktičnega in teoretičnega znanja, ki bo predstavljeno na kratek in jedrnat način. S postopnim osvajanjem tehnike in učenjem ki je podkrepljeno s primeri iz zgodovine in  sedanjosti, bomo skupaj prišli do izjemnih končnih rezultatov.

KERAMIKA

Mentorica MILOJKA DROBNE,

likovna pedagoginja

Pri delu bomo uporabili glino, in opazovali kako se nas dotikajo zvoki iz narave in prostor ter kako na ustavrjanje deluje celotna čutna umetnost. Kasneje bomo izdelali svoj čutni kip, katerega površino bomo oblikovali z vtiranjem različnih materialov ter glajenjem površine.

ČUTNA UMETNOST

Mentorica: ALJA KROFL,

akademska slikarka, ALUO

Na delavnici se bomo potopili v svet čutov, se poglobili v lastne umetniške navdihe in ustvarjali v naravi. V parku dvorca bo nastala skupna umetniška postavitev, ki bo nagovarjala naše čute. Prepletanje in združevanje umetniških praks nam bo omogočalo svobodo izražanja, vsak ustvarjalec pa bo skupnemu delu dodal pridih svojega doživljanja. Izdelovali bomo dišeče sveče, ustvarjali v glini, kamnu in lesu, pletli iz vrbovih vej, slikali na steklo, izdelovali preprosta glasbila ipd.

ANIMACIJA

Mentorica: HANA REPŠE,

likovna pedagoginja

Vas je kdaj zanimalo, kako nastane risanka oz. animirani film, koliko truda je potrebno zanj? Na delavnici animiranega filma bomo spoznali proces nastajanja animiranih filmov, razlike med tehnikami in optične igrače. V petih dneh bomo izdelali kratek animirani film v izbrani tehniki, zanj napisali scenarij, izdelali like in sceno, posneli sličice in zvok ter animacijo zmontirali. Le kaj bo nastalo?

OD RISBE DO SLIKE

Mentorica: ANJA JERČIČ JAKOB,

akademska slikarka, ALUO

Delavnica je namenjena spoznavanju in poglabljanju v risarske in slikarske zakonitosti skozi lastno prakso. Najprej bomo osvežili znanje o klasičnih risarskih tehnikah in se spoznali z  metodami za pomoč pri gradnji prostora. Seznanili se bomo z metodami risarskega procesa po modelu: od opazovanja narave preko skice do izvedbe celovite risbe.

GLEDALIŠČE  

Mentorica: BARBARA VIDOVIČ,

gledališka igralka, AGRFT

Te zanima kultura, gledališče ali film? Si popolnoma brez izkušenj, a te oder in nastopanje izredno privlačita? Delavnica je namenjena mladostnikom, ki želijo spoznati osnove javnega nastopanja in gledališča. Sestavljena je iz improvizacij, vaj za sproščanje, govornih vaj, razvijanja čustvenega in čutnega spomina. S treningom bomo razvijali vašo domišljijo in krepili samozavest ob nastopu.

GRAFIKA

Mentorica: ANJA JERČIČ JAKOB,

akademska slikarka, ALUO

Spoznavali bomo različne tehnike in izzive, ki jih prinaša ustvarjanje v grafiki. Poleg tehnoloških posebnosti bo poudarek na iskanju izraznih možnosti in oblikovnih razsežnosti, ki jih ponuja grafika. Sprva se bomo seznanili z enostavnimi grafičnimi tehnikami, ki bodo služile kot osnove za kasnejše delo v zahtevnejših tehnikah.

RECIKLAŽA

Mentorica: TINKA DOMJAN,

oblikovalka oblačil in tekstilij, NTF

Osnovnošolci

Delavnica bo potekala ob pripovedovanju pravljice, ki bo tudi vsebinsko izhodišče za izvedbo lutk. Vsebina pravljice je še skrivnost, povemo lahko, da bodo v njej nastopale simpatične živalce in mož, ki ni maral zelenjave. Najprej bomo poslušali pravljico, analizirali posamezne like, jih narisali na papir in pobarvali njihova oblačila v različnih vzorcih. Nato bomo izbrali tekstil, ga barvno in oblikovno vzorčili po narisani predlogi, ukrojili in likom oblikovali oblačila. Delavnico bomo zaključili tako da bomo z izdelanimi lutkami uprizorili pravljico.

Za starejše

Delavnica bo potekala skozi pogovor, kjer bomo skupaj poiskali vodilno idejo in jo realizirali. Končni izdelek bo uporaben predmet iz recikliranih materialov.

SLIKARSKA DELAVNICA 

Mentor: UROŠ POTOČNIK,

akademski slikar, ALUO

Ustvarjanje bo potekalo v okolici in notranjosti dvorca, kjer se bomo po

globljeno srečevali z različnimi tehnikami slikarske umetnosti. Spoznavali bomo praktično uporabna znanja, ki nam bodo koristila pri ustvarjanju risb in slik.

Za več informacij, pokličite prosim, Marto Vošnjak (041 377 029)


Galerija slik