Telo spoznanja, razstava v Dvorcu Novo Celje

do 30. septembra ob sobotah in nedeljah od 17. do 20. ure.

Razstava sodi v redni program projekta Prostor, telo in medij v prehajanju.

Na ogled bo do 30. septembra 2016. Odprta bo ob sobotah in nedeljah od 17. do 20. ure. Druge dni pa po dogovoru ob predhodni najavi po tel. 041 338 519 ali v TIC-u Žalec, 03 710 04 34 (v odpiralnem času od ponedeljka do petka: 9.00--17.00, sobote: 9.00--12.00, nedelje od junija do septembra: 9.00--12.00).

Razstava TELO SPOZNANJA se ozira k interpretacijam, izraženim v klasičnih likovnih formulacijah (kiparstvo, slikarstvo) in njihovim refleksijam, ki skozi dramaturške prvine razpirajo vsebino telesa ter presnavljajo njegovo podobo v gibljivo, zvočno sliko (video). S tem ponuja več medijsko izraznih načinov v odnosu do mentalnih in vizualnih struktur, ki plemenitijo formo in vsebino v zanimive osebne interpretacije. Tako v delih umetnikov odkrivamo specifične ustvarjalne subjektivitete in v njih spoznavamo resnico o življenju, o Rojstvu in Smrti - da sta le začetni in končni točki našega kratkega potovanja v tostranstvu. A v tem ne najdemo ničesar tragičnega, kar bi nas odvrnilo od podob in prebiranja fragmentov v tišini prostora. Nemara nas prav to vodi v odsotno in ne-povedano; v zarezo podobe sveta, kjer v nevidnih plasteh vihra domišljija in v neskončnem, brezobličnem prostoru Niča išče skrivnostno energijo naše Biti.

Zdenko Huzjan je slikar, grafik, kipar, pesnik in esejist. - Anja Kranjc se poleg kiparstva ukvarja tudi s slikarstvom, risbo, ilustracijo, animacijo in grafiko. - Nataša Prosenc Stearns je video umetnica in režiserka s širokim spektrom produkcije in prezentacije gibljivih slik.


Galerija slik