Vokalna skupina Jazzva

Koncert v sklopu Poletja v Žalcu

Petek, 1. 7. 2016, ob 21. uri

Koncert vokalne skupine Jazzva

Šlandrov trg

Jazzva je v svet vokalne glasbe vstopila že skoraj pred desetletjem. Na svoji poti odkrivanja človeškega glasu pišemo nove zgodbe, iščemo harmonije in se igramo z različnimi barvami in učinki. Z vsako skladbo, ki jo izvajamo, poskušamo najti poseben odnos in jo čim bolj doživeto in pristno poustvariti tudi za naše poslušalce.

Jazzvin repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov; od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi in še mnogo drugega. Sodelujemo z odličnimi aranžerji, ki več kot uspešno poskrbijo, da vse naše male nore ideje pridejo med notno črtovje. Poleg nastopanja vsako jesen v Ljubljani organiziramo tudi Popjazziado, enega najbolj prepoznavnih festivalov vokalnih skupin v Sloveniji.

Člani Jazzve se ne bojimo novih izzivov, rastemo iz leta v leto ter imamo vedno večje ambicije, ki jih uresničujemo s koncertiranjem na odrih, tako doma, kot v tujini, organiziranjem koncertov, snemanjem ter udeležbo na festivalih. Po tem, ko smo na odrih vodilnih evropskih tekmovanj nabrali ogromno izkušenj in se naučili mnogo novega, še naprej oblikujemo in raziskujemo svoj glasbeni slog, specifičen zvok in značilen nastop.

Drugo mesto na tekmovanju s profesionalno mednarodno konkurenco Internationaler A CAPPELLA Wettbewerb 2015 v Leipzigu (NEM).
Prvo mesto na mednarodnem tekmovanju Seghizzi 2014 v Gorici (ITA).
Prvo mesto na festivalu a cappella glasbe Sredi zvezd v Žalcu, kar tri leta zaporedoma (2010, 2011, 2012).

Galerija slik