Slavnostna seja Občinskega sveta Občine Žalec

in odprtje Fontane piv Zeleno zlato
Praznik Občine Žalec je 6. septembra v spomin na II. vseslovenski tabor leta 1868. Letošnji praznik bo še poseben in drugačen. Zaključujemo namreč najbolj nenavaden projekt tega časa; projekt, s katerim želimo dediščino hmeljarstva v Savinjski dolini povezati z izrazom sodobnega časa. Tako vabimo na dva svečana dogodka, ki bosta prazniku vtisnila svoj pečat.

V torek, 6. septembra 2016, bo ob 17. uri v Domu II. slovenskega tabora slavnostna seja Občinskega sveta Občine Žalec. O delu Občinskega sveta in skupnih dosežkih bo spregovoril župan Janko Kos, ki bo podelil tudi najvišja priznanja in imenovanja Občine. Po seji bo odprtje zunanje ureditve Doma II. slovenskega tabora.

V kulturnem programu bodo nastopili: ...Katja Šumečnik (harfa), Peter Napret (citre), Kristina Šuster (sopran). Program bo povezovala Saša Pukl.


Ob 19. uri bo v mestnem parku svečano odprtje Fontane piv Zeleno zlato.

V programu boste prisluhnili odlomkom iz Gobčeve operete Hmeljska princesa v izvedbi: Andreje Zakonjšek Krt, Tima Ribiča, Roka Šošterja, Primoža Krta, Danija Šlogarja in Irene Kralj. Slavnostnim govornikom: ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku, predsedniku TZS Petru Misji in županu Janku Kosu, se bo "politično korektno" pridružil tudi igralec in stand-up komik Tadej Toš. Prireditev bo povezovala Bernarda Žarn.

Programu odprtja v mestnem parku bo sledil zabavni glasbeni program na Šlandrovem trgu.


Praznik bomo v Občini Žalec proslavili še s številnimi drugimi prireditvami, ZKŠT Žalec vabi, da si jih ogledate na: http://www.zkst-zalec.si/sl-si/objave/1834/obcina-zalec-praznuje

Galerija slik