Vera in Originali, Ansambel Roka Žlindre ter Klapa Skala

za narodno-zabavni abonma in izven

VERA IN ORIGINALI

je ansambel, ki se je rodil v letu 2012 - šlo je za leto novih začetkov. Ustanoviteljica Vera Šolinc pravi, da ime izvira iz znanega reka: »Vsi se rodimo kot originali, ne umrimo kot kopije.« Okrog sebe je zbrala fante, ki svojo glasbeno originalnost znajo obdržati in na odru združiti v zven, ki zadovolji ušesa ljubiteljev narodno-zabavne glasbe in strokovnjakov. Z veliko odgovornostjo in spoštovanjem igrajo glasbo legendarnih zasedb, svežino pa dodajajo z lastnimi skladbami.

ANSAMBEL ROKA ŽLINDRE

Dolenjski ansambel je lani praznoval deset let uspešnega nastopanja, jubilej pa proslavil z velikim koncertom Mi ga pa žlindramo v Ribnici. Barbara Ogrinc in Rok Žlindra sta vrsto let gonilni sili mlade ekipe glasbenikov, ki se je letos odpravila tudi na turnejo po Ameriki. Pevka Barbara je po poklicu ekonomski in frizerski tehnik. Že od malega je rada prepevala, vendar se ji je želja uresničila, ko je z Rokom prvič zapela pri petnajstih letih.

KLAPA SKALA

Znani so predvsem po uspešnici »Tri dni sem ljubil«. Videospot za omenjeno pesem je dosegel skoraj rekordno število ogledov. Klapo Skala, ki je s svojo balado sprožila ogromno pozitivnih odzivov, pozna danes veliko poslušalcev. Načrtov je kar nekaj, predvsem bi se radi udeležili tudi kakega festivala v Dalmaciji. V zasedbi so Vlado Cverle, Jernej Završnik, Urban
Jager ter brata Gregor in Matic Kotnik.

Vstopnice za izven: 12 EUR

Galerija slik