Najlepši kraj, hiša in kmetija 2017

pričetek izbora za najlepše urejene v Občini Žalec

Občina Žalec, ZKŠT Žalec in Zveza turističnih društev Občine Žalec objavljata izbor »Najlepšega kraja, hiše in kmetije v letu 2017«v okviru projekta Turistične zveze Slovenije »Moja dežela – lepa in gostoljubna".

S ciljem izboljšati kakovost življenja občank in občanov Občine Žalec ter turistov, prispevati k trajnostnemu razvoju v urejenem in zdravem okolju, poskrbeti za večjo turistično privlačnost naših krajev, za učinkovitejšo promocijo Občine Žalec in posledično Slovenije ter turizma, prispevati k razvoju turistične in ekološke zavesti ljudi, organizirata Občina Žalec, ZKŠT Žalec in Zveza turističnih društev Občine Žalec izbor najlepše urejenega kraja, hiše, kmetije, šole, vrtca, poslovne stavbe in obnovljenega objekta kulturne dediščine z naslovom »Najlepši kraj, hiša in kmetija«.

Na krajevni ravni k sodelovanju pri projektu spodbujajo krajevne skupnosti in turistična društva, ki v svojih krajih izvedejo tudi lokalna ocenjevanja oz. predizbore. K sodelovanju v izboru se lahko prijavijo lastniki (pravne in fizične osebe) sami z izpolnjeno prijavnico, ki jo dobijo pri turističnem društvu v svojem kraju in v TIC-u Žalec, objavljena pa je tudi na spletnih  straneh Občine Žalec in ZKŠT Žalec. Udeležence v izbor lahko prijavijo, seveda s soglasjem lastnikov, tudi turistična društva in krajevne skupnosti oz. drugi. Prijavi mora biti priložena utemeljitev. Prijave zbira ZKŠT Žalec do 22. maja 2017.

Najlepše v občini razglasimo na posebni prireditvi, ki se bo letos odvijala 9. novembra 2017 v Domu II. slovenskega tabora Žalec.


Galerija slik