Osrednja občinska proslava ob dnevu državnosti

Občina Žalec, Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo  Spodnje Savinjske doline in  Veteransko društvo Sever, Odbor Žalec

vabijo na osrednjo občinsko proslavo ob dnevu državnosti, 

ki bo v petek, 23. junija 2017, ob 19. uri v Domu II. slovenskega tabora Žalec.

Slavnostni govornik bo Janko Kos,  župan Občine Žalec.

Praznovanje rojstnega dneva naše države v Žalcu bo v Iskanju sreče z Romano Krajnčan in Juretom Ivanušičem.  Skozi čustva ljubezni in strasti, sreče in bolečine, notranje tesnobe, neizživetih sanj (vse obogateno z značajem porogljjivega teatra) bomo poslušalci vstopali v svoje notranje svetove, tja, kjer med vsemi drugimi bogastvi prav vsi nosimo »tudi njo, domovino«.

Zasedba:

Jure Ivanušič – vokal, klavir

Romana Krajnčan – vokal

Gregor Ftičar – klavir

Goran Rukavina – kontrabas

Dominik Krajnčan – krilni rog, trobenta, bobni

Program bo povezovala Lidija Koceli.

Sproščeno poletno sceno bo oblikovala Breda Bračko, luč in zvok pa Matevž Weber.

Pol ure pred pričetkom proslave bo pred Domom II. slovenskega tabora praznik oznanjala Godba Liboje, ob 20.30 pa nas bo v poletno noč pri Fontani piv Zeleno zlato  pospremil še Pihalni orkester Komen.

***

Več o nastopajočih:

Romana in Jure v skupnem projektu zaradi ljubezni do šansona, do naše lepe dežele, do njenih dobrih ljudi. Zanjo in zanje je ta program, v čast dneva državnosti, rojstnega dne naše domovine. Tiste Slovenije, ki jo nosimo v srcu. Tiste, ki ima moč, energijo, svetlo prihodnost. Veselje in spontanost, tiste, ki ji želimo pripadati

Sodelovanje obeh umetnikov je postalo simbioza glasbe in gledališča, koncerta in poezije na živahnem travniku, kjer rastejo romančice in ivanjščice. Romana Krajnčan in Jure Ivanušič - strastna umetnika, ki ju povezuje očarljiv nastop, poln življenja, spontanosti, iskrenosti in žlahtnega humorja. Romana Krajnčan s svojim kvartetom  izvaja romančice – pesmi za dušo, ki so polne ljubezni, življenjskih zgodb in erotike. Skladbe so avtorsko delo slovenskih pesnikov (Tona Pavček, Boris A.Novak, Bina Štampe Žmavc, Feri Lainšček,…) in skladateljev (Lojze, Kristijan Krajnčan).

Romana Krajnčan, ki je ustvarila in poustvarila 15 albumov in več glasbenih predstav za otroke, prejela številne nagrade za svoje delo, sedaj po dolgoletnih glasbenih izkušnjah odstira še svojo zrelo žensko notranjost. Izdala je tri studijske albume (Nekaj je v zraku, Manjka mi, manjka, Vonj po ljubezni), sodelovala v dveh uspešnih muzikalih (Ljubim te – spremeni se in Manjka mi, manjka v režiji Gašperja Tiča) ter na Slovenski popevki in festivalu Slovenskega šansona.

Jure Ivanušič je ob svojem opusu na filmskem, gledališkem in scenarističnem področju, tudi večkratni nagrajenec festivalov slovenskega šansona, slovenske popevke ter dobitnik Ježkove nagrade. Izdal je tri studijske albume, od katerih sta dva skoraj v celoti avtorska ("Ob desetih zvečer" ter "Sonce in sence" s Simfoniki in Big Bandom RTV Slovenija), album "Srce v kovčku" s skupino Nordunk pa je v posvečen Jacquesu Brelu, za katerega je Ivanušič iz francoščine prevedel trinajst Brelovih pesmi. Je izvrsten igralec, njegova figura na odru v kombinaciji z vživetim podajanjem verzov ter bravurozna igra klavirja, dobesedno uroči in hipnotizira.

***

Po proslavi v domu bo ob Fontani piv zeleno zlato nastopil Pihalni orkester Komen. Da bo še bolj svečano, da bo srce vriskalo in pelo. V več kot dvajsetletnem udejstvovanju na glasbenem področju je Pihalni orkester Komen gostoval na najprestižnejših evropskih odrih, kot denimo v dunajski in berlinski filharmoniji, prav tako pa žanjejo uspeh za uspehom na mednarodnih tekmovanjih v Rivi del Garda, Strasbourgu, od koder so se vsakič vračali z zlatimi in s srebrnimi priznanji. Poleg tega so v Bratislavi osvojili nagrado za najboljši orkester in veliko nagrado kot najkakovostnejši sestav celotnega festivala. Udeležili so se tudi tekmovanj v okviru Zveze slovenskih godb, kjer so nazadnje osvojili absolutno prvo mesto v drugi težavnostni kategoriji. V občini Komen jih poznajo kot odlične organizatorje kulturnih, predvsem pa glasbenih večerov in koncertov, tako da lahko ponudijo celovit paket glasbenega doživetja, polnega klasičnih orkestrskih zvokov, sodobnih ritmov, popularnih skladb in priznanimi solisti, ki so vsi izobraženi glasbeniki in prihajajo iz vrst orkestra.


Galerija slik