Ogled razstave Epilog z Alenko Domjan, performans in delavnice

V petek, 22. septembra 2017, vas vabimo na dva dogodka v okviru razstave EPILOG v Dvorec Novo Celje:

ob 18.00: 

Andreja Džakušič, Keiko Miyazaki: performans

Spuščanje / Release, / Tebanasu / 手放

Koncept performansa Spuščanje temelji na lastnih izkušnjah umetnic kot žensk z željami, strastmi in pričakovanji. Umetnici izražata osnovno človekovo željo skozi elemente kot so svetloba, senca, tekočina, zračne in materialne substance, zvok in glas. Tema je tu metafora za naše nezavedno in strah, in je nasprotje svetlobi, ki je prispodoba zavestnega uma v svoji enosti in harmoniji. Proces ustvarjanja in izvajanja performansa za umetnici predstavlja iskanje načina sproščanja ega, želj in pričakovanj, da bi dosegli enost in harmonijo. Zgodovina prostora, kjer se performans izvaja, je pomemben element za združitev osebnih zgodb s prostorom nabitim spominov iz preteklosti.

ob 18.30:

Vabljeni da spoznate umetnico Milojko Drobne, avtorico instalacije »Ne dotakni se me«, kjer boste lahko skupaj s kiparko ustvarjali glinene ZNAKE po meri vaše roke. Njeni drobni keramični predmeti / Znaki so namreč v času razstave sprožali zanimive odzive obiskovalcev: dotike, premeščanja po pepelu, stiske v dlaneh, celo prisvajanje ni bilo izključeno. Kajti njene glinene Znake začutimo kot toplo energijo, ki se useda v dlan in se razteza po telesu; kot dar čutnosti, ki ga skušamo ohraniti v kaosu drvečega časa. Zato si vzemite trenutek zase, vzemite kepo podarjene gline in si ob pomoči kiparke izdelajte svojo izvotljeno formo Znaka – čisto za svojo dlan.

ob 19.30:

Zaradi zanimanja smo še enkrat pripravili voden ogled razstave EPILOG s strokovnim vodstvom. Po razstavi vas bo kot doslej popeljala kustosinja mag. Alenka Domjan.

Na vse dogodke je vstop prost.

Galerija slik