Podeljena priznanja najboljšim športnikom

v Občini Žalec v 2017

V organizaciji Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec in Zveze športnih društev Občine Žalec pod pokroviteljstvom Občine Žalec je 29. marca 2018 potekala tradicionalna prireditev Šport 2017 v Občini Žalec.

V polni dvorani Doma II. slovenskega tabora Žalec so podelili priznanja najuspešnejšim športnicam in športnikom, športni ekipi in športnim delavcem.

Naslov najboljšega športnika so podelili Mihaelu Žganku, drugo uvrščenemu na svetovnem prvenstvu v judu v Budimpešti. Ker se prireditve ni mogel udeležiti, je priznanje prevzela njegova mama Darinka. Najuspešnejša športnica za leto 2017 je Kiti Smiljan, tretja na mladinskem evropskem prvenstvu v karateju v Sofiji.

Naslov najboljše ekipe leta 2017 so si prislužile odbojkarice Odbojkarskega kluba Spodnja Savinjska iz Šempetra.

Posebno priznanje za dolgoletno uspešno delo na področju športa je prejelo društvo DŠR Partizan Griže (ob 60-letnici delovanja), priznanje sta prevzela Sašo Veligošek in Boris Krajnc.

Podroben seznam vseh prejemnikov je v priloženem dokumentu.

Osrednji gost prireditve je bil Aleksander Javornik – Žavski, predsednik  Kluba slovenskih navijačev.

Športnike in obiskovalce je pozdravil župan Občine Žalec Janko Kos.

V programu so sodelovali plesna skupina Zmajčice ter Ana & Band, povezovala sta ga Tamara Tavčar  in Jan Podbrežnik, avtor scenarija Franci Podbrežnik.

Avtor fotografij Tone Tavčer.


Galerija slik