Likovna kolonija Zeleno zlato

Tudi letos organiziramo likovna sekcija KUD Žalec, JSKD OI Žalec in ZKŠT Žalec likovno kolonijo Zeleno zlato. Potekala bo v času od 16. do 18. avgusta.

36 likovnikov iz Žalca, Polzele, Novega mesta, Rogaške Slatine, Celja, Maribora, Črnomlja, Domžal, Murske Sobote in Lendave se je zbralo v Dvorcu Novo Celje, kjer so jih pozdravili Neža Zagoričnik, vodja JSKD OI Žalec, Uroš Govek, strokovni sodelavec za kulturo v ZKŠT Žalec, Marta Vošnjak, članica likovne sekcije KUD Žalec in gonilna sila kolonije, ter mag. Uroš Potočnik, akademski slikar, ki je mentor letošnje kolonije.
Udeleženci ustvarjaljo na temo »Urbana krajina in kulturna dediščina Žalca z okolico«. S to tematiko se vključujemo v Evropsko leto kulturne dediščine, hkrati pa se priklanjamo Žalcu, ki letos slavi 150. obletnico II. slovenskega tabora. Mnogi likovniki bodo svoje mesto našli pod mogočnimi drevesi v okolici Dvorca Novo Celje, nekateri pa se bodo podali »na teren«, na ulice Žalca, morda v okoliške vasice. 
Ne glede na lokacijo nastanka ali motiv pa bodo prav vsi izdelki postavljeni na ogled. Razstavo bomo organizatorji postavili v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec. Odprtje bo v soboto, 18. 8. 2018, ob 18. uri. Za kulturni program bo poskrbela vrhunska citrarka in vokalistka Janja Brlec. Vstop je prost, razstava bo na ogled do konca meseca.

Galerija slik