Osrednja svečanost ob 150-letnici

II. slovenskega tabora v Žalcu

Vabimo vas, da v četrtek, 6. septembra 2018, skupaj obeležimo praznik Občine Žalec in 150-letnico II. slovenskega tabora v Žalcu.

Ob 17. uri bo v Domu II. slovenskega tabora slavnostna seja Občinskega sveta, na kateri bomo podelili občinska priznanja za leto 2018.

V domoljubno obarvanem umetniškem programu bosta nastopila sopranistka Andreja Zakonjšek Krt in baritonist Primož Krt ob klavirski spremljavi Irene Kralj.

Po seji se bomo v svečani povorki, ki jo bo sestavljajo več kot tisoč članov naših društev, z godbeno spremljavo odpravili na Šlandrov trg, na prizorišče osrednje svečanosti ob 150. obletnici II. slovenskega tabora, ki se bo predvidoma začela ob 18. uri.

Slavnostni govornik na prireditvi bo pisatelj Tone Partljič.

Kot pred 150 leti bo tudi tokrat govoril narod. Spomnili se bomo, da smo Slovenci, da govorimo slovensko, da so naše pesmi slovenske in da to ni samoumevno in ne kar tako. Naše pevke in pevci, otroci in odrasli, naše godbe in naši narodni plesi, vse bo podpiralo jasno zavedanje, da lahko »povemo in glasno izrečemo prav vse, kar nam je na srcu«.

Prireditev bosta povezovala Franci in Jan Podbrežnik.

Po zaključku programa se bomo, kot takrat, družili, se veselili in ob zvokih ansambla Mladika tudi zaplesali.


Galerija slik