Cici olimpijada

Cici olimpijada je prijetno športno druženje v izvajanju treh atletskih disciplin in spodbujajočem navijanju staršev in drugih obiskovalcev. Predstavijo se 4 in 5 letniki vrtcev občine Žalec in otroci prvih razredov šol občine Žalec.

ZKŠT Žalec OE v skupni organizaciji z Vrtci in šolami občine Žalec že 18 let organizira Cici olimpijado. Zaradi velikega zanimanja je olimpijada izvedena v dveh delih, udeležijo pa se jo prav vsi vrtci in vse šole občine Žalec. Letos bo Cici olimpijda prvošolčkov v sredo 23. maja ob 17.00, ter Cici olimpijada vrtcev v torek 29. maja ob 17.00

Otroci na prijazen način spoznavajo tako atletski štadion kot predvsem prvine metov, skokov in tekov.

Vzgojiteljice jih vodijo od discipline do discipline, atletski sodniki sodijo in demonstrirajo, malčki pa dosegajo »rekord za rekordom«.

Kot istočnica in zaključek je skupno odpeta originalna himna, katero je že pred leti posebno za to priložnost napisal znan slovenski animator Sten Vilar. Prireditev je povezuje športni komentator in pedagog Peter Kavčič ob podpori DJ Tea.

Za posebno veselo vzdušje poskrbi Ponirek – maskota Eko parka Vrbje, ki je otrokom še v posebno veselje.

Vsi otroci na koncu prejmejo zaslužena priznanja, ter seveda še bolj zaslužena okrepčila.

Starši kot gledalci so ves čas prisotni na atletskem štadionu, zato je vse skupaj še bolj podoživeto, fotoaparatov in kamer pa je ponavadi skoraj več kot na pravi olimpijadi – sicer, pa saj to je prava olimpijada - Cici olimpijada.

  

Galerija slik