Ulično gledališče Ane Monro - vseslovenski festival Ana Desetnica

Ulična avanturistična predstava pod imenom »Pot v Tadam«

V četrtek, 23. 7. 2015 ob 20. uri, je drugo predstavo uličnega gledalšča izvajala gledališka skupina 123!, skupina treh izkušenih gledaliških in uličnih ustvarjalcev, ki trenutno živi in deluje v Sloveniji (Anja Bezlova, Justin Durel, Alla Abramova).  So trije energični in vzneseni igralci, ki za svoje predstave ne potrebujejo velikih gledaliških odrov in razkošnih scenografij, so igralci, ki ne čakajo na svoje občinstvo, ampak si ga raje poiščejo kar sami. Tako so obiskovalce vabili kar po poti od Savinove hiše v Žalcu, do glavnega odra na Šlandovem trgu, kjer so si izbrali svoj prostor za ulično pustolovščino.

Tam so s tremi predmeti na enem mestu uprizarjali divjo popotniško avanturo – pustolovščino, ki jih je vodila preko gora, čez pečine, skozi tornado in po neukrotljivih slapovih. Z veščinami manipulacije predmetov na ulici so gradili letala in ladje ter preko pantomime ustvarjali travnata obzorja, reke in celo bruhajoči vulkan, ki so mu morali ubežati, če so želeli svoje popotovanje tudi preživeti. »Pot v Tadam« je razburljiva ulična pustolovščina, nepričakovana ljubezenska zgodba in metafora za nekaj, kar iščemo vsi ... boljši nov dan.

Prepričani smo, da je tudi ta predstava, ki združuje stile fizičnega gledališča, komedije in klovnovske igre popestrila tudi ta poletni večer.

Fotografija: Luka Dakskobler