Razstava likovnih del Uroša Kocelija

Slikar prostora

Od četrtek, 6. 8. 2015, ob 19. uri, je v Savinovem likovnem salonu na ogled razstava z naslovom Slikar prostora, na kateri se slikar predstavlja s svojimi najnovejšimi deli, pa tudi s tistimi, ki segajo v različne faze njegovega ustvarjanja. Zanimivo je, da se je najprej lotil portretov in figure. Sledilo je 10-letno zatišje, po katerem se je nadarjeni »podobar« s pomočjo mentorjev, kot so:  P. Ščurek, R. Španzel, Dž. Džoković in U. Potočnik, začel izražati kot odkritosrčen pričevalec urbanih krajin in klasične pokrajine, ob čemer ostajajo ljudje njegov nenehen navdih.

Od prve do današnje razstave se pne lok 35 let, v katerih je raziskoval življenje, njegove poti in brezpotja, se na sebi lasten način srečeval z izzivi, predvsem pa ohranil vitalnost in otroško radovednost za vedno nove načine in izraze svojega bivanja.

V zadnjih desetih letih se izraža v vseh klasičnih slikarskih tehnikah, v akvarelu in akrilu ter olju.

Avtorja je na odprtju razstave predstavila Lidija Koceli, spremno besedo k razstavi je podal umetnostni zgodovinar Matija Plevnik, zbrano publiko pa sta z glasbo presenetila Jaša Koceli in Matic Kriter.

Razstava bo na ogled do 29. avgusta 2015, vsak delovni dan od 9. do 17. ure ter ob sobotah od 9. do 12. ure.

Foto: Tone Tavčer