Otroške umetniške delavnice v Dvorcu Novo Celje

zaključna prireditev

Otroške umetniške delavnice v Dvorcu Novo Celje

zaključna prireditev

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec je letos prvič razpisal poletne likovne delavnice za otroke. Na razpis se je prijavilo 22 otrok, ki so se razporedili v štiri ustvarjalne delavnice. Da pa so otroci zares spoznali strokovno plat ustvarjanja, so poskrbele naše mentorice.

Magistrica umetnosti Hana Repše iz društva za razvoj filmske kulture je otrokom predstavila tehnike izdelave animiranega filma. Nastali sta dve risanki, ki so jih otroci v celoti ustvarili sami.

Akademska slikarka Alja Krofl je vodila delavnico Čutna umetnost, v kateri so se dekleta potopila v svet čutov in ustvarjala v različnih tehnikah. Vsak dan so prebudile drug čut preko iger in izdelovale dišeče čeče, škratovo mesto, zvončke iz bambusa in mnogo drugih ustvarjalnih izdelkov, ki smo si jih na zaključni prireditvi tudi ogledali.

Milojka Drobne, profesorica likovne umetnosti je svoje kandidate vodila po poteh keramičnega sveta. Raziskovali so materijo gline in jo oblikovali s prsti in dlanjo.

Akademska slikarka Anja Jerčič Jakob pa je 11 otrokom v delavnici Od Risbe do slike pomagala razvozlati likovne zagate, ki jih prinaša ustvarjanje pri slikanju.

V petek, 21. 8. 2015, so nam naši mladi umetniki skupaj z mentoricami in voditeljico Špelo Terglav, predstavili ustvarjanje zadnjih petih dni. Skupaj smo se sprehodili po dvorcu in njegovi okolici in se ustavili pri vsaki od štirih delavnic.

Otroci so vseh pet dni kakovostno preživljali prosti čas. Vsi programi so vključevali veliko novih spoznanj, smeha ter zabave. Za otroke so poskrbeli naši strokovno usposobljeni mentorji in verjemite nam, luštno in pestro je bilo.

Povezave do filmov, ki sta nastala na delavnici ANIMIRANEGA FILMA.

Duhovi

https://www.youtube.com/watch?v=DqN3IuwwANE

Batman in naključna misija

https://www.youtube.com/watch?v=rLV2_yR9TYI&feature=youtu.be

Foto: Tone Tavčer in arhiv Zkšt Žalec


Galerija slik