5. abonmajski koncert

24. marec 2016

Ansambel MLADI GAMSI
KVINTET SLOVENSKIH DEKLET
Gost: čarodej - ANDREJ ZEME

MLADI GAMSI

Skupino sestavljajo štirje mladi fantje iz okolice Domžal in Moravč. Delujejo od avgusta leta 2010. Takrat so imeli prvi javni nastop na izolski obali, kjer so zabavali mimoidoče turiste. Na harmoniki je Miha Vesel, na bas kitari Žan Omahna, na solo kitari Tomaž Kovač in na bobnih Domen Kovač. Druži jih prijateljstvo in seveda veselje do igranja. Poleg tega pa se vsak od njih v prostem času ukvarja s športno ali kako drugo aktivnostjo.

KVINTET SLOVENSKIH DEKLET

Kvintet deluje od leta 2012, sestavljajo pa ga dekleta stara od 16 do 23 let. Veliko igrajo tudi v tujini, Avstriji, Nemčiji, Italiji in Švici, kjer so z imenom Die Oberkrainer Polka Mädels nasledile nekdaj uspešne Polka punce. Ansambel sestavljajo Urška Plešivčnik na klavirski harmoniki, Nina Cukjati na kitari, Klara Štavdekar na klarinetu, Barbara Jehart na baritonu in kontrabasu ter Manja Vrhovnik, ki igra trobento.

Čarodej - ANDREJ ZEME

Andrej Zeme, nekdanji član skupine Vitezi Celjski, danes pa trobentar v ansamblu Svetlin, poleg glasbe obožuje tudi iluzije in trike. S priljubljenim hobijem zabava mlade in nekoliko starejše gledalce. Najbolj priljubljen je v vrtcih in na šolah, tokrat pa bo »začaral« tudi vas v žalski dvorani.

Koncerti abonmaja narodno-zabavne glasbe so ob četrtkih ob 19.30.