5. koncert citrarskega abonmaja

3. april 2016

Tschejefel trio (Avstrija)

Trio sestavljajo mladi kreativni in ambiciozni avstrijski glasbeniki, ki želijo na odru v živo uresničiti svoje ideje, vizije in sanje ter predvsem dati glasbi s svojimi aranžmaji osebno noto. V zasedbi imajo citre, violino, harfo, diatonično harmoniko in vokal, s pomočjo katerih popeljejo poslušalce skozi različne žanre - od ljudske glasbe različnih narodov, preko klasike do džeza. Ime skupine sestavljajo angleške začetnice imen članov, zapisane po nemško.

 

Johanna Dumfart je v Linzu in Celovcu študirala klasično solopetje. Na Mozarteumu v Salzburgu je diplomirala iz diatonične harmonike, opreklja in petja. Trenutno poučuje na različnih šolah v Gornji Avstriji.

 

Fabian Steindl je rojen v Špitalu ob Dravi. Končal je študij citer in diatonične harmonike na Mozarteumu v Salzburgu. Je večkratni nagrajenec različnih glasbenih tekmovanj ljudske glasbe kot tudi resnejših tekmovanj Prima la musica v Avstriji ter Ernst Volkmann v Nemčiji. Deluje kot predavatelj na glasbenih seminarjih v alpskem prostoru.

 

Lisa – Katharina Hörzer iz Leobna je obiskovala glasbeno gimnazijo v Gradcu. Diplomirala je iz violine, zborovodstva in ljudske harfe na konzervatoriju v Celovcu. Igra v različnih orkestrih, poučuje na šolah in posreduje svoje znanje ljudskega petja in jodlanja na glasbenih delavnicah.

 

Abonmajski koncerti potekajo v Grajski Megi pri Dvorcu Novo Celje ob nedeljah ob 17. uri.