6. koncert citrarskega abonmaja

8. maj 2016

Doroteja Bedenik in Suzana Hebar Čamer
CITRE IN KITARA

 

Doroteja Bedenik in Suzana Hebar Čamer sodelujeta od leta 2010, obe sta bili tudi članici vokalnoinštrumentalnega kvarteta Štiriangel, ki smo ga poslušali v 1. sezoni citrarskega abonmaja.

 

Doroteja Bedenik je po začetnem učenju citer pri Zvonku Podkoritniku in prof. Heleni Hartman diplomirala pri prof. Georgu Glasli v Münchnu. Je prejemnica visokih priznanj na različnih slovenskih in mednarodnih citrarskih tekmovanjih. Poleg solističnih nastopov sodeluje v različnih komornih sestavih. Leta 2014 je v Italiji zaključila vzgojno-izobraževalni program po metodološkem sistemu Edgarja Willemsa. Z velikimi uspehi poučuje na Zasebni glasbeni šoli v samostanu sv. Petra in Pavla na Ptuju.

 

Suzana Hebar Čamer je zaključila srednjo stopnjo na Glasbeni šoli Velenje pri prof. Istvanu Römerju, študirala pa je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu prof. Tomaža Rajteriča, kjer je opravila tudi specialistični študij kitare. Uspešna je bila na več tekmovanjih in se udeleževala različnih seminarjev s priznanimi kitaristi. Poučuje na Glasbeni šoli Celje, z dijaki dosega odlične rezultate na tekmovanjih, pod njenim vodstvom pa je začel delovati tudi kitarski orkester. Aktivna je kot žirantka na tekmovanjih ter občasno koncertira samostojno ali v različnih komornih sestavih.

 

Abonmajski koncerti potekajo v Grajski Megi pri Dvorcu Novo Celje ob nedeljah ob 17. uri.