Ansambla Vikend in Ognjeni muzikanti z gosti Vokalno skupino Sonus

1. koncert za narodno-zabavni abonma in izven, sezona 2015/2016

V četrtek, 5. novembra 2015, je bil v Dvorani II. slovenskega tabora v Žalcu, 1. koncert za narodno-zabavni abonma in izven. Tokrat so nas zabavali ansambel Vikend, Ognjeni muzikantje, za dodatno popestritev pa so poskrbeli prikupni fantje Vokalne skupine SONUS.

VIKEND
V ansamblu je pet nasmejanih fantov, ki so veliki prijatelji in drug drugemu veliki kritiki. Rajko Petek, Miha Volk, Miha Lesjak, Melvin Majcen ter Gregor Gramc so nagrajenci z letošnjega festivala Slovenska polka in valček. Njihova skladba Sin je prejela največ glasov občinstva, nagradila pa jih je tudi strokovna komisija za izvedbo skladbe v celoti. Večglasno fantovsko petje in glasbena energija sta njihova zaščitna znaka.

OGNJENI MUZIKANTI
V skupini so mladi glasbeniki, ki prihajajo iz okolice Kamnika in Celja. Z delovanjem so pričeli konec leta 2010, skupaj pa jih je pripeljala želja, da ustanovijo zasedbo, ki bo kvalitetno izvajala vse vrste glasbe. N...a festivalu Slovenska polka in valček 2015 so prejeli nagrado občinstva za najboljšo polko. Fantje se z glasbo ukvarjajo resno, kar nekaj jih tudi poučuje v glasbenih šolah.

VOKALNA SKUPINA SONUS
Gre za pet preprostih, prijetnih, postavnih, prijaznih in prebrisanih mladeničev, ki v tem sestavu aktivno delujejo sedem let. Njihov program zajema predvsem znane tuje in domače skladbe, prirejene za večglasno petje, ki imajo zaradi načina izvajanja dovolj svežine in drugačnosti. Skupina je bila tri leta zapored uvrščena med prve tri izvajalce festivala vokalne glasbe Sredi zvezd v Žalcu, lani pa so po enoletnem premoru prinesli domov 1. nagrado občinstva.

Program je povezoval Andrej Hofer, oder pa je uredila Cvetličarna  BOŽA, Božena Mastnak, Šempeter.

Galerija slik