Pogovor dr. Mojce Puncer z umetnico Noemi Veberič Levovnik

ob zaprtju razstave V sobah spominov, ki jih ni bilo

Pred zaprtjem razstave dialoga večmedijske umetnice Noemi Veberič  Levovnik z izbranimi deli Franceta Miheliča, smo v četrtek, 14. januarja 2016, ob 18. uri v Savinovem likovnem salonu Žalec prisluhnili pogovoru kustosinje razstave dr. Mojce Puncer,  z umetnico Noemi  Veberič Levovnik.

Dialog večmedijske umetnice Noemi Veberič Levovnik z izbranimi deli Franceta Miheliča - razstava v Savinovem likovnem salonu, 17. 12. -16. 1. 2016.

V dialogu izbranih del Franceta Miheliča (1907–1998) in Noemi Veberič Levovnik (1985) bo odnos med prostorom, predmeti in figurami/telesi ponesen do eksistencialno robnih iskanj prostorov spominov, želja, sanj, domišljije in fantastičnega.

Noemi Veberič Levovnik se v svojih delih giblje po tanki meji med svetlobo in temo, upanjem in grozo, išče prehode med realnostmi, ki se povezujejo v brezmejni vzporedni svet, poseljen s spomini in fantomi. V tem je določena podobnost z Miheličem. Njegove podobe so za umetnico izziv v smislu prehajanja v prostor umetnine kot enovite in enkratne izkustvene situacije.

Galerija slik