Vožkovo gledališče 2022/2023

Program

Tri predstave bodo v dopoldanskem času v Vrtcih Občine Žalec, predstava Juri Muri v Afriki pleše pa v dvorani Doma II. slovenskega tabora Žalec.

Več informacij bodo starši dobili na roditeljskih sestankih v vrtcih.

PROGRAM VOŽKOVEGA GLEDALIŠČA

November 2022

ČAROBNI POTOČEK

Glasbeno gledališče Melite Osojnik

Glasbeno-animacijska predstava, 35 minut. Primerna za otroke, starejše od 3 let.

Avtorica: Melita Osojnik

Glasba: Matjaž Jarc

Izvaja: Melita Osojnik

Ida je deklica, ki ima skoraj vse, kar si želi, le prijateljev nima, da bi se z njimi igrala. Nekega dne pa se domisli, da bi v potoček, ki teče mimo hiše, vrgla žogico, spustila ladjico ali listke marjetice. Morda pa jih kdo najde in se pride k njej igrat. O, kako bi bilo to lepo. Morda pa bi drug drugega še česa naučili ...

December 2022/januar 2023

PREDSTAVA PRESENEČENJA

Vzgojiteljice Vrtcev Občine Žalec

31. marca 2022

JURI MURI V AFRIKI PLEŠE

Plesni teater Ljubljana

Glasbeno-plesna predstava, 40 min. Primerna za otroke, starejše od 3 let.

Avtor: Tone Pavček

Režiserka: Ivana Djilas

Koreografka: Maša Kangao Knez

Avtor glasbe: Blaž Celarc

Juri Muri se noče kopati in pobegne v Afriko. Kmalu osvoji puščavo in živali ga sprejmejo za svojega prijatelja. V Afriki med drugim spozna, da človek »… lahko najde gostoljubno in odprto ljudstvo, ki ga sprejme in ga poduči, kaj je v življenju prav in kaj narobe, kaj je zabloda in kaj predsodek, in ne nazadnje, kako pomembno je biti čistoče vzor, ne le telesne, tudi tiste notranje, ki tke pristne prijateljske vezi«. S pomočjo afriških ritmov, glasbe v živo, lutk nenavadnih velikosti in veliko plesa predstava pripoveduje o geografiji, barvah in razlikah na tem svetu. Juri Muri v Afriki je pravljica slovenskega pisatelja Toneta Pavčka (O fantu, ki se ni maral umivati). Prvič je izšla v obliki slikanice leta 1988 v zbirki Velike slikanice. Ilustrirala jo je Marjanca Jemec Božič.

Marec–april 2023

SOSEDA IN POL

KU-KUC gledališče

Otroška predstava, 35 minut. Primerna za otroke, starejše od 3 let.

Idejna zasnova, scenarij in režija: Urška Raščan

Igrajo: Petra Jauk, Luka Slavic, Urška Raščan

Dihur Dihurči in pav Pavli, najboljša soseda na svetu, se skupaj odpravljata na Jamajko, ko spoznata, da lahko na sanjsko potovanje odpotuje le eden. Kateri od živalskih prijateljčkov bo ostal doma? Njuno prijateljstvo se znajde na veliki preizkušnji. Skozi razgibano zgodbo, ki se odvija ob pravljicah, odlični reggae glasbi, tekmovanju in nedolžnem sosedskem nagajanju, otroci prepoznajo pripetljaje iz resničnega sveta in se skozi smeh in napete situacije veliko naučijo.

Prijatelja nas opomnita na naše človeške slabosti in pokažeta, da se tekmovalnost in nevoščljivost ne splačata. Bolj se obnesejo prijateljstvo, sodelovanje in spoštovanje različnosti. Zaradi dihurjih dimčkov se boste držali za nos, ob sosedskih prigodah se boste od smeha držali za trebuh in ob koncu predstave še za roke, saj nas bosta živalska prijatelja spomnila, kaj je pravo prijateljstvo.

Galerija slik