Raziskovanje mesta Žalec in okolice za mlade

"Kar je naučeno v mladosti, je vklesano v kamen" - Indijanski pregovor.

Odkrivanje ribnika Vrbje

Ekološka učna pot ob ribniku Vrbje je speljana po delu zaščitenega območja Nature 2000 in po zaščitenem krajinskem parku. Sprehod olili ribnika in po poti ob Savinji je prava priložnost za pridobitev znanja o vodnem ekosistemu, pticah ribnika Vrbje, rastlinstvu ter ostalih živalskih vrstah, ki bivajo ob ribniku.

Cena: 5,00 € na osebo 

(zajema voden ogled ekološke učne poti, učni list in aimacijo, ki je prilagojena starosti otrok in aktualnem učnem načrtu)

Spoznavanje hmeljarstva malo drugače

Dan pričnemo v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije v Žalcu, v katerem se na praktične in otrokom zanimiv način predstavi hmelj, njegova uporaba, sušenje ter zgodovina in pomen hmeljarstva in pivovarstva v Spodnji Savinjski dolini.

Cena: 5,00 € na osebo

(zajema voden ogled ekomuzja, učni list, čaj in ustvarjalnico pod vodstvom animatork. Tema ustvarjalnice je hmelj, osnove ustvarjalnice pa predstavljajo naravni materiali).

Oba programa je mogoče združiti, cena 7,00 € na osebo pa zajema vodenja ogleda po ekološki učni poti in ekomuzeju, učna lista svinčnik, vodo ali čaj ter animacijo na izbrani lokaciji.

Po želji pa lahko v porgram vključite tudi ogled Bio parka NIVO, kjer se boste sprehodili po energijskih točkah, spoznavali zdravilne rastline in opazovali živalski svet ob vodi ter spoznali delovanje naravne mini čistilne naprave - doplačilo 1,20 € na osebo.

K obisku pa vabita tudi Rimska nekropola in jame Pekel v Šempetru v Savinjski dolini. 


Galerija slik