Trianglov jesenski večer

Foto utrinki

Seveda poznate skladatelja oper Seviljski brivec, Viljem Tell in drugih (kar 40 jih je napisal do svojega 40. rojstnega dne). Ste pa tudi vedeli, da je bil slavni Gioachino Rossini tudi gastronomski virtuoz? Napisal je več kot 1000 kuharskih receptov, v svojem domu je rad gostil elito tedanjih umetnikov in jih razvajal s kreacijami svoje izvrstne kuhinje.  Njegova karizmatična glasbeno-kulinarična zgodba nam je služila kot navdih za letošnji jesenski Trianglov večer. HKC, Festival Velenje in ZKŠT Žalec smo se povezali z Galerijo okusov iz osrčja baročnega parka ob Dvorcu Novo Celje, da bi za vas pripravili res poseben dogodek in posebno izkušnjo.

Chef Borut Jovan vas bo razvajal po inspiraciji Rossinija,  glavna sestavina, ki jo bomo dodali vsaki jedi, pa bo seveda glasba samega Rossinija. Za vas jo bodo izvajali:

Nuška Drašček (mezzosopran),

Matjaž Stopinšek (tenor),

Domen Križaj (bariton),

Simon Dvoršak in Gregor Deleja (klavir).

»Jesti, ljubiti in peti so tri dejanja komične opere, ki se imenuje življenje, in izginjajo kot mehurčki šampanjca. Kdorkoli pusti, da se razblinijo, ne da bi v njih užival, je popolni bedak.« (G. Rossini)

Ta večer bomo uživali v vseh treh. Veselimo se vas.

Cena glasbeno-kulinaričnega doživetja 15 EUR.

*************************************************************************************************************

Za medije po koncertu:

TRIANGLOV JESENSKI VEČER NAVDUŠIL Z VIRTUOZNIM PREPLETOM GLASBE IN KULINARIKE

Festival Velenje, Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec in Hiša kulture Celje, ki sodelujejo v regionalni kulturni navezi Triangel, so se za Jesenski večer povezali z Galerijo okusov in po inspiraciji glasbenega in kulinaričnega mojstra Giacoma Rossinija pričarali čudovit večer v osrčju baročnega parka ob Dvorcu Novo Celje.

Giacomo Rossini se je glasbeni in kulinarični ustvarjalnosti povečal z isto strastjo, ju prepletal, okušal glasbo in komponiral hrano ter s svojimi kreacijami razvajal elito tedanjih umetnikov. Trianglov večer so organizatorji posvetili prav temu mojstru in s skupnimi močmi pričarali potovanje okusov in čuten preplet hrane za telo in duha. Obiskovalce so skozi večer iz enega v drug magičen prostor, ki inovativno in elegantno prepeta tradicijo s sedanjostjo, vodile kuharske mojstrovine chefa Boruta Jovana, odlična vina in seveda Rossinijeva glasba, ki so jo dodali vsaki jedi. Glasbeni poklon Rossiniju so ustvarili Nuška Drašček, Matjaž Stropinšek, Domen Križaj, Simon Dvoršak in Gregor Deleja. Trianglov glasbeno kulinarični jesenski večer je obiskalo 100 zadovoljnih gostov, ki so si v prihodnje zaželeli še več tovrstnih dogodkov.


Galerija slik