Počitnice - čas za zabavo, nova spoznanja in doživetja

KUL počitnice, nemščina za otroke, plavanje, umetniške delavnice ...

Nekaj aktivnosti za pestro preživljanje počitniških dni:

>>> ZAJADRAJMO V POLETJE

Osnovnošolske otroke, ki so že plavalci, vabimo na počitniško kopanje v znana slovenska kopališča (Thermana Laško, Aqualuna in Terme Ptuj). Plavalni izleti bodo potekali v dveh terminih:  od 29. 6. do 3. 7. 2015 in od 17. 8. do 21. 8. 2015.

Odhodi avtobusa izpred I. OŠ Žalec vsak dan ob 8.30, predvideni povrateki pa ob 15.30.

Cena za 5 dni je 60 EUR (za dva otroka iz iste družine 100 EUR). V ceno je zajeto strokovno vodstvo, kopališka karta, prevoz in kosilo za vseh 5 dni.

>>> KUL POČITNICE

Poletne počitnice so brezskrben čas za otroke, za starše pa čas razmišljanja kako otrokom zagotoviti varno in zanimivo preživljanje prostega časa. Počitniško varstvo je namenjeno vsem otrokom, starim od 4. do 12. let, ki poleti nimajo varstva, si želijo družbe vrstnikov, se doma dolgočasijo in zapravljajo lepe počitniške dneve in vsem njihovim staršem, ki so v skrbeh za svoje otroke in bi jih radi zaupali v varstvo.

Idilično okolje ribnika Vrbje z učno ekološko potjo, galerijo lesenih skulptur na prostem in poniji v naravi, sprehajalne poti ob Savinji, Bio parka NIVO in Ekomuzeja hmeljarstva in pivovarstva Slovenije je idealno za kvalitetno preživljanje prostega časa. Kombinacija svežega zraka, čudovite narave, turističnih zanimivosti in dobre animacije je pogoj za zabavo in kvalitetno preživljanje prostega časa. 

Pripravili smo pester počitniški program. V celodnevno varstvo, med 7.30 in 15.30, so vključeni trije obroki: zajtrk, malica in kosilo in pester turistično-zabavni program. Cena: 10,00 € na otroka na dan, za vsakega drugega otroka iz isste družine pa 9,00 € na dan.

Termina: 20.-24. 7. 2015 in 3.-7. 8. 2015

>>> TEČAJ NEMŠČINE ZA NAJMLAJŠE

20-urni intenzivni tečaj nemškega jezika za najmlajše

Učenje tujega jezika v zgodnjem otroštvu ima precejšen pomen, saj poučevanje poteka spontano, nevsiljivo, preko igre in gibanja. Zgodnje učenje je namenjeno predvsem temu, da otroci tuj jezik slišijo, se nanj navadijo in ga ozavestijo. Vse to jim bo olajšalo kasnejše učenje tujega jezika.
Pristopi, tehnike in metode so prilagojene vsaki skupini posebej, starosti, predznanju in splošnemu zanimanju. Vse poteka nevsiljivo, preko igre, komunikacije, gibanja, plesa in petja, sprehodov v naravi in opazovanja sveta okrog sebe, predvsem pa temeljijo na konkretnih in življenjskih, praktičnih situacijah.

Učenje je dosti bolj efektivno, če je sproščeno, zabavno in predvsem neobremenjeno.
Vodja programa: profesorica nemškega jezika in prevajalka s smislom za otroke in bujno domišljijo. Jezika se je naučila intuitivno in ga tekoče govori že od svojega 3. leta starosti.
Skupino sestavlja 6 - 8 otrok.  Starostna struktura: 4 - 6 let (skupina Mini), 7 -10 let (skupina Maxi).
Urnik: 5 dni oz. 20 ur od ponedeljka do petka, od 8. do 12. ure
Termina: 6. - 10. 7. 2015 (skupina Mini), 10. - 15. 8. 2015 (skupina Maxi).
Tečaj bo potekal v Učilnicah IV. letni časi v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije, Cesta Žalskega tabora 2, 3310 Žalec. Po dogovoru bo tečaj potekal tudi v INFO centru Ribnika Vrbje (odvisno od vremena).
Končna cena 5-dnevnega tečaja je 120 EUR/osebo.Cena vsebuje intenzivni tečaj nemščine, malico, sadje in napitke.
Prijave sprejemamo v TIC-u Žalec na telefonski številki 03 710 04 34 ali po e-pošti zkst.tic@siol.net oz. so prijave možne po telefonu na 040 204 337 (Saša) ali po e-pošti: sasa@via-alba.com .
Način plačila: Na osnovi prijave boste prejeli dve položnici. Akontacijo na prvi položnici  (40 EUR) je potrebno poravnati v roku sedmih dni od prijave, drugo položnico pa najkasneje do začetka tečaja. 

>>> UMETNIŠKE DELAVNICE za otroke, dijake in odrasle

Namenjene so ustvarjalnemu, zanimivemu in kvalitetnemu načinu preživljanja počitnic za otroke, dijake in odrasle. Delavnice bodo potekale od ponedeljka, 17. 8. 2015, do petka, 21. 8. 2015, v mirnem okolju Dvorca Novo Celje, pod vodstvom strokovno usposobljenih mentorjev. Za otroke od 4. do 15. leta dopoldan, od 9. do 13. ure, za dijake in odrasle pa popoldan, od 16. do 20. ure.

Otroci se lahko vključijo v delavnice OD RISBE DO SLIKE, ČUTNA UMETNOST, ANIMACIJA (Delavnica animiranega filma), ŽIVALICE IZ BLAGA in KERAMIKAodrasli in dijaki pa v delavnico ČUTNA UMETNOST, ANIMACIJA (Delavnica animiranega filma), KERAMIKA, GRAFIKA, SLIKARSKA DELAVNICA.

Za delo v delavnicah bo na voljo ves potreben likovni in didaktični material. Cena posamezne delavnice, ki traja 5 dni, je za otroke do 15. leta starosti 60 EUR, cena za dijake 80 EUR in za odrasle 100 EUR. Plačilo ob prijavi. Prijavite se lahko samo na eno delavnico, ker se vsebinsko razlikujejo in potekajo v istem terminu. 

Galerija slik