Ansambla Veseli Dolenjci in Zupan

z gosti Vokalno skupino Eros
Koncert za narosno-zabavni abonma in izven

VESELI DOLENJCI

Že ime pove, da fantje prihajajo iz dolenjskega konca, natančneje iz Krmelja in Studenca pri Sevnici. Njihovi začetki  segajo v leto 2009, ko so združili moči in utrdili zdajšnji sestav, v katerem so Denis Štih, Primož Kos, Bojan Imperl in Aleksander Hočevar. Narodno - zabavna glasba s štiriglasnim fantovskim petjem je njihov adut, odlikuje pa jih tudi iskren odnos do poslušalk in poslušalcev.

ANSAMBEL ZUPAN

Ansambel sestavljajo sami  odlični in nadvse prijazni glasbeniki, odlikuje jih dovršena odrska izvedba. Za nekatere priznane glasbenike, poznavalce in strokovnjake se je prav ansambel Zupan najbolj približal originalnemu »Avsenikovemu zvenu«, Robert Zupan pa naj bi bil, po mnenju mnogih, na harmoniki pravi naslednik Slavka Avsenika. Njihov repertoar zajema preko 150 narodno-zabavnih skladb, igrajo pa seveda še številne druge, tudi lastne.

Vokalna skupina EROS

Skupina Eros namenja velik del ustvarjanja a capella petju in ohranjanju slovenske narodne in umetne pesmi, velik poudarek dajejo tudi dalmatinski glasbi. Skupina deluje od leta 2008, v tej zasedbi pa zadnja 4 leta. Njihova posebnost je, da izpolnijo še tako posebno glasbeno željo in so prava poslastica na praznovanjih. Poleg vokalne izvedbe so fantje aktivni še v svojih skupinah.
Program povezuje Andrej Hofer.
Vstopnice v TIC Žalec in preko spleta: zkst-zalec.kupikarto.si.

Galerija slik