BUMfest 10

Odprtje 10. mednarodnega festivala tolkalnih skupin

Claudio Spieler in Johannes Bohun – Nemčija/Avstrija

Duet Johannes Bohun in Claudio Spieler sicer po rodu prihaja iz Avstrije, toda po pravici rečeno, to sta dva najbolj netipična Avstrijca, kar ste jih kdaj srečali. Claudio je mojster igranja na tolkala kot so Kanjira, Cajon in Frame drum, njegov študij po vsem svetu je iz njega naredil pravi mali »peklenski strojček« na tolkalih. Johannes je njegovo popolno nasprotje. Navihan, energičen, poln presenečenj. Kar prime v roke je zanj inštrument in zveni odlično. In kar je mogoče še najpomembneje, šest let je bil član svetovno znane tolkalne skupine na svetu STOMP. Ravno ta kontrast daje temu duetu neverjetno moč, da dvigne gledalce na noge!

Funky Currywurst Brothers Danska/Avstrija

Še ena naravnost "odbita" mešanica odličnega ritma in zelo izvirnih idej. Nenavadni inštrumenti, čudna oblačila, super zibajoči ritmi in celo ubrano petje. Že samo ime Funky Currywurst Brothers vam pove, da je govora o zabavi, sprostitvi in uživanju.  

SToP – Slovenski tolkalni projekt z gosti in največji slovenski orkester tolkalcev

Tolkalna skupina SLOVENSKI TOLKALNI PROJEKT (krajše SToP), je prav posebna glasbena skupina, ki deluje že od leta 1999.
StoP je seveda srce festivala BUMfest, saj je neposredno vpet v vse aktivnosti. Tokrat bo njihova vloga tudi in predvsem zelo odrska, ustvarjalna. Za začetek fantje in dekleti pripravljajo presenečenje v smislu sestave največjega tolkalnega orkestra do sedaj v Sloveniji. Za zaključek pa s svojimi avstrijskimi kolegi pripravljajo še spektakularen zaključek s projektom Faces and Places. 
Leta 2013 je skupina prejela Župančičevo nagrado, ki jo podeljuje MO Ljubljana, leta 2014 pa nagrado Prešernovega sklada. 
Stop sestavljajo: Matevž Bajde, Damir Korošec, Barbara Kresnik, Franci Krevh, Tomaž Lojen, Davor Plamberger, Marina Golja in Dejan Tamše. 

BUMfest 10 poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Zagotovite si vstopnice po ugodnejši ceni, kupite jih v predprodaji ali v paketu!


Galerija slik