Pašjon, predstava za abonma ponedeljek in izven

ODPOVEDANA zaradi bolezni v ansamblu
Zaradi bolezni enega od nastopajočih je predstava odpovedana. Nadomestni termin bo javljen kasneje.
Prosimo za razumevanje.

Čeprav naslov Pašjon neposredno aludira na formo srednjeveške duhovne drame, ki je lahko vsebovala tudi komične elemente, Iztok Mlakar izpisuje Kristusovo življenje, delovanje in trpljenje v svojem izvirnem komičnem žanru z značilnim narečnim govorom in prepletom dramskih prizorov s songi. V trinajstih prizorih in prologu svobodno interpretira legendo o Kristusu, le da tokrat z besedami nekoga (Hudiča), ki mu pri pripovedovanju evangelija do zdaj niso dali priložnosti, da bi spregovoril. Ključno ob ugledališčenju Jezusovega življenja je navsezadnje  prav vprašanje, kako bi Odrešenika in njegove vrednote danes sprejeli, ko je družba enako razslojena na obubožane in bogato družbeno elito. Koga bi Jezusova ljubezen prevzela, navdihnila z upanjem, očarala ... koga prestrašila in ogrozila? Kdo bi mu želel slediti, kdo ga izrabiti, kdo križati?

Zanimivost o avtorju Iztok Mlakar, igralec in kantavtor ter član novogoriškega dramskega ansambla, je ustvaril zavidljiv opus songov ter komediji Duohtar pod mus! in Sljehrnik, ki sta v režiji Vita Tauferja in koprodukciji Gledališča Koper in SNG Nova Gorica doživeli več kot 350 ponovitev ter prejeli vrsto nagrad in priznanj.

Avtor: Iztok Mlakar 

Gledališče Koper in SNG Nova Gorica
Komedija traja dve uri in 15 minut z odmorom.
Režija: Vito Taufer
Scenografija: Voranc Kumar
Kostrumografija: Barbara Stupica
Glasba: Iztok Mlakar
Igrajo: Iztok Mlakar (Hudič), Žiga Udir (Jezus), Radoš Bolčina (Revež, Poncij Pilat), Igor Štamulak (Gašper, Farizej, Bogataš), Gorazd Žilavec (Miha, Saducej, Hrom, Angel, Mati, Slep), Rok Matek (Suzana), Tjaša Hrovat (Marija Magdalena), Matija Rupel/Nejc Cijan Garlatti (Oče, juda, Vojak), David Trebižan, David Šuligoj, Roman Kobal

Galerija slik