Žalec - prejemnik bronastega znaka

Slovenia Green Destination

V Centru kulinarike in turizma KULT 316 v Ljubljani so včeraj podelili trajnostne znake Slovenia Green Destination. V drugem letu izvajanja Zelene sheme slovenskega turizma smo med slovenske  zelene destinacije stopili: Žalec, Laško in Celje z bronastim znakom,  Idrija, Rogla-Zreče, Radlje ob Dravi, Cerkno in Kamnik pa s srebrnim. Prva destinacija v shemi je Ljubljana, ki se ponaša z zlatim znakom.

Ponudnik namestitev Hotel Park Ljubljana je sprejel znak Slovenia Green Accomodation, s katerim se v Sloveniji ponaša še šest ponudnikov – Thermana Park Laško, Terme Snovik, turistična kmetija Urška, kamp Koren, Posestvo Trnulja in apartmaji Ortenia.

Zelena shema slovenskega turizma je sistem za pospeševanje razvoja trajnostnega turizma, namenjen tako destinacijam kot tudi posameznim turističnim ponudnikom, ki so ga zasnovali na Slovenski turistični organizaciji  skupaj z zavodom Tovarna trajnostnega turizma GoodPlace, ki je akreditirani partner mednarodne organizacije Green Destinations. Sodelovali so tudi strokovnjaki iz gospodarstva.  Osnovni namen Zelene sheme je povečati konkurenčnost, kakovost in inovativnost slovenskega turizma.

Z uporabo sistema evropskih turističnih kazalnikov ETIS in globalnega orodja GSTC  omogoča primerjavo z zelenimi destinacijami po vsem svetu. Pridobitev znaka in razvoj zelenih praks prinaša prepoznavnost doma in na tujih trgih. 

S pridobitvijo znaka je Žalec stopil na pot ustvarjanja celovite zelene destinacije. Z izpolnitvijo zadanih ukrepov in izboljšav se bomo lahko slovenskemu, evropskemu in globalnemu trgu predstavljali kot okolju in družbi prijazna destinacija.  Dobili bomo možnosti vključitve v globalne trženjske in prodajne kanale. 


Galerija slik