Odbojkarice OŠ Šempeter odlične 3. v državi

Starejše učenke OŠ Šempeter so sodelovale na finalnem turnirju v odbojki 20. 4. 2016 v Šoštanju.

V sredo, 20. 4. 2016, so starejše učenke OŠ Šempeter sodelovale na finalnem turnirju v odbojki, ki je potekal v Športni dvorani OŠ Karla Destovnika Kajuha v Šoštanju.

Po velikih 8 zaporednih zmagah na področnem tekmovanju, četrtfinalnem in polfinalnem državnem turnirju so pogumno in borbeno nastopile tudi na zadnjih dveh tekmah.

Po kratkem kulturnem programu so v uvodni tekmi pred polnimi tribunami najprej igrale proti domačinkam in v tesni končnici v obeh setih na koncu izgubile z 2 : 0.

Še bližje zmagi so bile Šempetranke v drugi tekmi proti zmagovalkam primorskega polfinala, OŠ dr. Aleš Bebler Hrvatini. Po preobratu v sredini prvega seta so Šempetranke strnile svoje vrste in dobile napeto končnico, a drugi set izgubile in sledil je dramatičen odločilni skrajšan tretji set.

Obe ekipi sta bili zelo izenačeni, učenke iz Šempetra so imele celo zaključno žogo za zmago, a na koncu so bile Primorke kljub vsemu srečnejše in zmagale z 2 : 1 ter osvojile 2. mesto. Državne prvakinje so postale učenke OŠ Karla Destovnika Kajuha Šoštanj.

Ekipo OŠ Šempeter so zastopale: Maša Božič, Mateja Škrabar, Nana Šeško, Ana Marija Verbovšek, Timeja Lipuš, Lana Grešak, Leja Jelen, Scarlett Štojs, Urša Breznikar, Pika Dagijan, Neja Vidali, Anja Vovk, trener Jaroš Štekl in vodja Grega Štorman. Najboljša napadalka finalnega turnirja je postala Ana Marija Verbovšek.

Čestitke igralkam za vse zmage, prikazano igro v tej sezoni ter odlično končno 3. mesto.

Galerija slik