Odprtje postajališča za

avtodome v Vrbju s fotografijami

Občina Žalec v četrtek, 8. septembra 2016, ob 16. uri, odpira novo postajališče za avtodome  v Vrbju (na parkirišču pred vhodom v krajinski park ribnik Vrbje), v oddaljenosti približno 2 km od centra Žalca  in v bližini reke Savinje, na območju, kjer bo v bodoče urejen tudi Center zdravja in aktivnega življenja Vrbje - Eko kamp.  Postajališče bodo z obiskom uradno predali v uporabo člani Caravaning cluba Slovenija.

»Camper stop Eko kamp Vrbje«  ima 4 parkirišča za avtodome v peščeni izvedbi, oskrbo z elektriko (nameščen  stebriček Elektrostar euro 4), in oskrbovalni otokom za oskrbo s pitno vodo in odvajanje odpadnih voda (samočistilna rešetka, vgrajena v betonsko ploščad). Oskrbovalni otok je dimenzioniran tako, da bo omogočal odlično oskrbo vozil tudi pri kasnejši planirani širitvi postajališča za avtodome na 20 parkirnih mest.
Dobavitelj opreme je lokalna firma PROMOTRADE d. o. o. Žalec (vrednost opreme cca 10.600 €), izvajalec gradbenih del pa GRAMETPROMET d. o. o. Griže (vrednost gradbenih del skupaj s priključkom na vodovod, elektriko in zbiralnikom za odpadne vode cca 10.400 €).

Žalec z okolico ponuja  veliko možnosti za aktivno preživljanje prostega časa: pohodništvo, kolesarjenje, plezanje, jezdenje konj, ribolov. Hmeljska pot in številne druge tematske in sprehajalne poti spoznavajo obiskovalce z bogato  naravno in kulturno dediščino območja  V Žalcu imamo  Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva Slovenije in od 6. septembra 2016  dalje tudi prvo fontano piva - Zeleno zlato v Evropi, ki je poklon hmeljarski dediščini Spodnje Savinjske doline. V bližini postajališča za avtodome se nahaja  Krajinski park ribnik Vrbje z zaledjem. Ribnik se uporablja za vzrejo toplovodnih rib krapovcev, okrog njega pa je speljana 3 km dolga ekološka učna pot.

Galerija slik