Najlepše melodije Dalmacije

Valentinov koncert agencije Ojla iz Šempetra

VALENTINOV KONCERT - NAJLEPŠE MELODIJE DALMACIJE

Dom ll. slovenskega tabora, nedelja, 12. februarja 2017, ob 18.00

Valentinova nedelja je tradicionalno rezervirana za najlepše melodije Dalmacije, ki jih že več kot 20 let pripravlja agencija Dober Dan oz. agencija Ojla, njena potomka. Dejstvo je, da nas vežejo nepozabni trenutki poletja predvsem v povezavi z morjem, soncem, lepo pesmijo in morda tudi z ljubeznijo, katerih skupek so številne uspešne melodije predvsem klapskega petja. V okolici Dubrovnika oz. južnega Jadrana je odličnih klap veliko in prav po zaslugi naše agencije imamo v Sloveniji priložnost spoznavat najboljše klape. Tako so v zadnjih letih pri nas nastopile klape Maestral, Ragusa, Kumpanji, Ragussa Vechija, Klapa Kaše, Vinko Coce, Goran Karan, Giani Stipanšev, Subrenum…

NA KONCERTU Z NAMI
Tokrat prihajajo k nam v goste fantje klape Kumpanji iz Vele Luke na otoku Korčula. Njihovo predano delo, ki odseva v sozvočju zvoka in dalmatinskega melosa, izostrenem za interpretacijo najzahtevnejših oblik dalmatinske pesmi, jim je v zadnjih letih delovanja prineslo številne nagrade in priznanja in jih dokončno uvrstilo med najelitnejšo klapsko družino. Gostovali so skoraj po vsej Evropi in združenih državah Amerike, izdali nekaj plošč oz. zgoščenk, bili absolutni zmagovalec festivala zborovskih skupin v Veroni, klap v Omišu. ..Štirikrat zaporedoma so bili nominirani za  hrvaško glasbeno nagrado PORIN.   S samostojnimi koncerti so že večkrat popestrili naš Valentinov koncert in tradicionalna prvomajska srečanja na Korčuli.
Kot običajno bodo za popestritev programa poskrbeli še glasbeni gostje. Zanimiv bo nastop kvarteta študentov, pa Ojlinih falotov- fantov Dravograjskega sexteta, katerih specialnost je klapsko petje.
Gostje iz Dubrovnika, Mljeta, Korčule, predstavniki mesta, turizma, direktorji hotelskih hiš, prinašajo poleg »sonca« in lepih želja s sabo tudi nekaj nagrad za obiskovalce.

Cena vstopnice  18 €, vse pa sodelujejo v nagradnem žrebanju za lepe nagrade – potovanja.

Predprodaja turistična agencija OJLA Šempeter, tel: 037031330, TIC Žalec, tel 03 7100434

Galerija slik