Matilda, počak’!

Poslastica za ljubitelje najžlahtnejše gledališke komedije

Kako izgleda 72 let cinizma in črnogledosti na dveh nogah? Kje je meja med starčevsko zmedenostjo in čistim blefom? Predvsem zabavno!

Samotarski nergač Vitomil Car (Ivo Ban) in njegov sumljivo pozabljivi (razen, ko gre za denar) partner Branko Cafuta (Alojz Svete) sta ostarela komedijanta, ki se jima po dvajsetih letih znova ponudi priložnost, da nastopita na televiziji. Ali bosta za voljo dobrih starih časov, slave in honorarja zakopala bojno sekiro?


Vitomilova nečakinja Matilda je ujeta v vrtinec norosti teh dveh ostarelih najstnikov – se bo njen trud splačal ali pa bo, zaradi trdoglavosti ponorelih dedkov komedije, vse splavalo po vodi?

Svetovna uspešnica Neila Simona, nominirana za nagrado Tony, nedvomno potrjuje, da rek »bolj star, bolj nor« še vedno drži, sploh, če v njej blestita prejemnika Borštnikovega prstana, vrhunska igralca in komedijanta, pa tudi zato, ker je slovenska različica komedije nastala pod taktirko izjemne Nataše Barbare Gračner, prevedel in priredil pa jo je avtor več slovenskih gledaliških uspešnic, Jure Karas.

Najboljša sovražnika se bosta po dvajsetih letih srečala v najbolj divji komediji letošnjega leta - samo za vas.

Avtor: Neil Simon, naslov originala: The sunshine boys
Prevod: Jure Karas
Režija: Nataša Barbara Gračner
Igrajo: Ivo Ban, Alojz Svete in Mojca Fatur

Galerija slik