15. karate pokal »Žalec 2017«

Izjemno uspešen za žalske karateiste

Preteklo soboto se je uspešno zaključil že 15. pokal Žalca v karateju, kii ga vrsto let uspešno organizira Karate klub Žalec. V telovadnici I. Osnovne šole v Žalec je nastopilo preko 350 tekmovalk in tekmovalcev iz 46 klubov iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Na svečani otvoritvi je udeležence tekmovanja pozdravil podžupan Občine Žalec Ivan Jelen. Dopoldne je potekalo tekmovanje v izvajanj kat, popoldne pa športne borbe.

Tudi tokrat je bilo med nastopajočimi veliko  tekmovalk in tekmovalcev iz Italijanskih in hrvaških klubov, ki so bili tudi izjemno uspešni. Med domačimi karateisti so bili najuspešnejši prav tekmovalci iz žalskega karate kluba, ki so osvojili kar 21 odličij, od tega 5 zlatih medalj. Zmagali so: Iris Hočevar, Nina Zupančič, Jurij Plaskan, Kaja Topolovec in Igor Dobrič. Drugo mesto so osvojili Nina Zupančič, Jurij Plaskan, Alenka Ugovšek, Maks Medved in Vita Peneš, tretje pa Martin Kokotec in  Mitja Fijačko po dvakrat Jurij Plaskan, Iris Hočevar, Maj Kolšek, Anja Sadnik in ekipa kat v postavi  Vita Peneš, Anja Sadnik in Nina Dolar.

Uspešni so bili tudi tekmovalci Karate kluba Polzela, ki so osvojili 11 odličij in sicer je so osvojili druga mesta Nuša Žerjav, Klara Šorn in Aleksej Benjamin Derča, tretja pa Svit Podpečan, Maj Bašič Fekonja, Nejc Vranič, Tiana Bikič, Lara Bergant, Tilen Rosia Novak ter Maj Podpečan.  Iz Karate Kluba Nestor je zmagala Ema Gračner Kovačec, Ema Rom Zupanc pa je bila tretja.  Iz Karate kluba Petrovče so osvojili tretja mesta Amadej Lipovšek Petra Alič in Tia Marovt.

Pokal mesta Žalec sta osvojila Žan Keršič Ahlin iz Karate kluba Kranj in Nina Zupančič iz Karate kluba Žalec.

Galerija slik