Kolesarjenje po Spodnji Savinjski dolini

Dolžina poti cca 50 km

Tradicionalna kolesarska prireditev po priljubljeni kolesarski poti št. 01 bo v nedeljo, 15. septembra. Start bo pred Ekomuzejem hmeljarstva in pivovarstva Slovenije. (v Žalcu, Cesta Žalskega tabora 2), cilj pa pri Fontani piv Zeleno zlato.

Pred kolesarji bo približnot 50 km dolga pot, ki vodi od Žalca preko Vrbja, Prebolda, Kaplje vasi, Grajske vasi, Tabora, Vranskega, Podvrha mimo Žovneškega jezera, Braslovč, Polzele, Zgornjih Grušovelj in Gotovelj nazaj v Žalec. Predviden čas vožnje glavne skupine je 2,5 ure.

Na poti se bomo ustavili na štirih postojankah, kjer bodo udeležencem na voljo brezalkoholni napitki in okrepčila.

1. postojanka pri Režajevi domačiji - Prebold

2. postojanka pri Domu krajanov  - Tabor

3. postojanka pri trgovini TUŠ - Vransko

4. postojanka - v drevoredu pri Žovneku - Braslovče

V startnino 10 € je všteto spominsko darilo, okrepčila in malica na cilju. Tam pa bo potekalo tudi nagradno žrebanje - 10ih vrčkov za Fontano piv Zeleno zlato. 

Prireditev je namenjena kolesarjem, ki so sposobni v štirih do petih urah prevoziti progo. Otroci, mlajši od 15. let, morajo voziti v spremstvu staršev ali trenerja. Za otroke do 15 let je uporaba varnostne čelade obvezna, za ostale jo priporočamo.

Prireditev se odvija ob normalnem prometu ob upoštevanju cestno prometnih predpisov. V primeru slabega vremena prireditev odpade.

Prireditev organizira Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec v sodelovanju z občinami Spodnje Savinjske doline.

Prijazno vabljeni!

Galerija slik