Briljantina

Dvakrat v Žalcu pred uradno premiero!

Prihaja muzikal BRILJANTINA!

Še pred uradno premiero dvakrat v Žalcu nov slovenski muzikal Briljantina! 12. in 13. junija - prvi dan je razprodan, za sredo so vstopnice še na voljo.

Briljantino pripravlja v veliki meri ista kreativna ekipa kot je pripravila že muzikal Mamma Mia!: producent Jurij Franko, režiser Jug Radivojević, koreografinja Milica Cerović, scenograf Aleksandar Denić, kostumografinja Tatjana Radišić, glasbeni vodja Patrik Greblo, strokovna svetovalka Simona Vodopivec Franko, pomočnik koreografije Matevž Česen in zborovodja Tomaž Pirnat. Pesmi je prevedel in priredil glasbenik in kantavtor Tomaž Domicelj, dialoge pa je prevedel Boštjan Gorenc – Pižama.

Vlogo Sandy in Dannya bosta igrala Saša Lešnjek in Luka Markus Štajer. Ostale igralske vloge si bodo razdelili Maša Medved, Mariša Jagodič, Rahela Horvat Toš, Manca Kepic, Tadeja Pavlič, Ana Ferme, Maja Šalamon, Perrine Šmarčan, Melani Mekicar, Katja Škofic, Nika Mlekuž, Nastja Vodenik, Tim Lončar, Luka Cvetičanin, Gašper Oblak, Žiga Lukman, Niko Krhlanko, Matevž Derenda, Klemen Mramor in Žiga Bunič. V igralski zasedbi bodo poleg izbrancev z avdicije tudi velika imena slovenskih odrskih desk: Janez Hočevar – Rifle, Gojmir Lešnjak – Gojc, Alenka Tetičkovič, Uroš Smolej in Domen Valič.

V plesno-pevskem zboru se bo izmenjavalo več kot 30 plesalcev in pevcev. V predstavi bo nastopilo sedem vrhunskih glasbenikov.

Leta 1970 sta Jim Jacobs in Warren Casey napisala muzikal o življenju najstnikov. Dogajanje sta postavila na začetek šolskega leta v neko ameriško šolo konec petdesetih let. Muzikal Briljantina (v originalu Grease)  je zgodba o mladih ljudeh različnih socialnih statusov, ki jim je skupna želja po prijateljstvu in ljubezni. Osrednja lika muzikala sta neotesan in predrzen fant Danny in pridno, lepo vzgojeno dekle, Sandy.

Briljantina je bila z velikim uspehom uprizorjena v gledališčih širom sveta. K svetovnemu uspehu muzikala je pripomogel tudi film iz leta 1978, v katerem sta glavni vlogi odigrala takrat mlad in uspešen igralec John Travolta in pevka avstralskega rodu Olivia Newton John. Tudi v Sloveniji je bil film z naslovom Briljantina velika uspešnica in mnogi so se takrat učili plesnih korakov, ki so jih videli v filmu.

Več o predstavi lahko najdete na povezavi:  https://www.briljantina-muzikal.si/

Nobenega dvoma ni, da bo muzikal Briljantina osvojil srca slovenskih ljubiteljev tega žanra.

Vstopnice so že v prodaji na:  TIC Žalec in www.kupikarto.si,

Galerija slik