Evropski teden mobilnosti – ZDRUŽUJ IN UČINKOVITO POTUJ

Evropski teden mobilnosti v Žalcu

Občina Žalec se je tako kot že prejšnja leta, tudi letos pridružila kampanji Evropski teden mobilnosti. Evropski teden mobilnosti, ki že štirinajst let spodbuja lokalne skupnosti k izvedbi trajnih ukrepov na področju trajnostne mobilnosti poteka vsako leto v sredini septembra in tako bo tudi v letu 2018. Zadnji dan, 21. september pa je tradicionalno namenjen dnevu brez avtomobila.

Slogan letošnjega Evropskega tedna mobilnosti je ZDRUŽUJ IN UČINKOVITO POTUJ in izpostavlja združevanje ter izbiro različnih načinov, ki nas lahko pripeljejo do cilja. Poteka ob sofinanciranju Ministrstva za okolje in prostor v okviru sredstev Sklada za podnebne spremembe. Njen namen pa je spodbuditi lokalne skupnosti k izvajanju ukrepov in promociji trajnostne mobilnosti ter prispevati k zmanjševanju osebnega motornega prometa in s tem k izboljšanju zdravja, razvoju krajev po meri pešca in kolesarja in večji kvaliteti bivanja na splošno.

V občini Žalec se bo tako med 15. in 23. septembrom zvrstila vrsta dogodkov in prireditev. Če omenimo samo nekatere: PARKIRNI DAN (parkirna mesta se preuredijo v prostor za ljudi), PEŠBUS (spodbujanje pešačenja v šolo) in sklop dogodkov za spodbujanje trajnostne mobilnosti (trajnostno v službo, 10 dnevne aktivnosti v žalskih vrtcih, večerno nakupovanje, tek po Žalcu, kolesarski izlet, pohod po Žalcu, dan brez avtomobila in podobno).

Tako vabimo vse prebivalce, da se pridružijo kateremu izmed dogodkov in s tem podprejo aktivnosti za spodbujanje trajnostne mobilnosti in večje kakovosti bivanja v občini Žalec.

Več o dogodkih si lahko preberete na spletni strani občine Žalec: www.zalec.si.

Galerija slik