Teden okusov Zeleno zlato
med 3. in 9. septembrom
S Tednom okusov Zeleno zlato ohranjamo kulturo in značaj Spodnje Savinjske doline s prepoznavnimi okusi in jedmi Zeleno zlato.
Obirovska južina, hmeljarski burger, ješprenova rižota z jurčki – je le nekaj jedi, s katerimi bodo izbrani gostinski ponudniki razvajali vaše brbončice.
Sodelujoči in nosilci certifikata Okusi zeleno zlato Slovenije, so zvesti kulinarični tradiciji in prisegajo na lokalne sestavine vabijo z:
- Eksperiment S: hmeljarski burger ali obirovska južina
- Gostilna Privošnik: murke z govedino, stročji fižol z ocvirki, češnjev štrudl
- Gostilna Čas - Pri Sebastianu: hmeljarski burger, sadni zavitek
- Gostišče Marjola: juha, ješprenova rižota z jurčki, solata
- Hotel Žalec - restavracija: ragu z belo polento
- Gostilnica Ribca: carski praženec.
Na okušanje!