Štirje kovači, ansambel Tonija Verderberja, gost Aleksander Pozvek

1. koncert za narodno-zabavni abonma in izven

Štirje kovači

Ansambel neprekinjeno nastopa od leta 1954. Zanimiv je podatek, da so prvo oddajo na radiu posneli davnega leta 1955, deset let kasneje pa svojo prvo malo ploščo. Kot kvintet so začeli delovati 1972. leta, ko se jim je tudi pridružila Hermina Šegovc.  Izdali so več kot 43 plošč in zgoščenk ter prepotovali skoraj cel svet. Franc Šegovc je napisal veliko pesmi za ansambel, skupaj več kot 700. Sodelovali so z mnogimi pevci, humoristi in izvajalci. Vodja ansambla je bil leta 1997 okronan za kralja polk in valčkov. Leto kasneje je izdal tudi knjigo Naš pobej bo muzikant, v kateri opisuje glasbeno pot tega ansambla.

Ansambel Tonija Verderberja

Le kdo ne pozna zvena in ansambla Tonija Verderberja, ki letos praznuje že 37. leto obstoja. Po več kot treh desetletjih ima vodja in harmonikar zasedbe Toni Verderber še vedno polno idej za ustvarjanje. Ansambel Tonija Verderberja je na svoji poti do sedaj „doživel“ le dve kadrovski spremembi, in sicer leta 2003 je tamburaša Boruta Klobučarja zamenjal Domen Verderber, leta 2011 pa basista Pavla Šterka Tomaž Zorko. Kot smo že omenili je zven tega belokranjskega ansambla prepoznaven, saj so h klasičnemu triu (harmonika, kitara, bas), dodali še poseben inštrument – tamburico.

Aleksander Pozvek

Imitator, nepogrešljivi delček sestavljanke Radia Ga-Ga in ljubitelj športa Aleksander Pozvek prihaja na žalski oder. Skupaj z Juretom Mastnakom sta bila komentatorja
posebnega prenosa z letošnje Planice, ki ste ga lahko spremljali na MMC RTV SLO, sicer pa bo poskrbel za smeh in dobro voljo v različnih glasovnih vlogah.

Vstopnice za izven v prodaji od 6. 10. dalje, cena 12 EUR.

Galerija slik